2015-04-04 09:33:07
Φωτογραφία για Βίκυ Σταμάτη: Τι πιστεύουν οι αστυνομικοί, ποιος την βοήθησε
Σε ψυχιατρική εξέταση στη ΓΑΔΑ θα υποβληθεί η Βίκυ Σταμάτη, ενώ εκεί βρίσκονται και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου θα εξεταστεί από ψυχίατρο, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ακολούθως θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφέρει πως η εντολέας του περιφερόταν άσκοπα επί ώρες για να καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι, κοντά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει, επίσης, πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί
. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». Ακολούθως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συνήγορος, ειδοποίησε τον προϊστάμενο τής Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν πως από το υλικό που συλλέγεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που ενδεχομένως αποσαφηνίζουν την ώρα απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. Έτσι με βάση στοιχεία ότι το ντουζ στο κελί της ήταν ανοιχτό γύρω στη 1.00 την Πέμπτη τα ξημερώματα εκτιμάται πως είναι ο επίμαχος χρόνος και πως η ίδια το είχε ανοίξει για να παραπλανήσει τους φρουρούς της.

Η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε στο Χαϊδάρι

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση, ο οποίος ανέφερε ότι την είδε να περιφέρεται πίσω από το Δρομοκαϊτειο από όπου είχε αποδράσει την Πέμπτη τα ξημερώματα. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι την βρήκαν να κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας, πίσω από το Δρομοκαϊτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία άλλη εκδοχή για τον εντοπισμό της Βίκυς Σταμάτη είναι ότι ενημερώθηκε ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, για το σημείο όπου εθεάθη και αυτός ειδοποίησε την Εισαγγελία και στη συνέχεια την αστυνομία για την ανεύρεσή της.

Στο Χαϊδάρι, εκτός από τους αστυνομικούς μετέβη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να γίνει και επίσημα η αναγνώριση της κρατούμενης που απέδρασε την Πέμπτη από το κελί της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

Η εικόνα της Βίκυς Σταμάτη στη ΓΑΔΑ, δεν θυμίζει άνθρωπο που πέρασε όλο το βράδυ στο δρόμο, λένε αστυνομικές πηγές, με αποτέλεσμα να διατυπώνονται αμφιβολίες για το κατά πόσο όλη τη νύχτα περιφερόταν στο Χαϊδάρι.

Οι αρχές θεωρούν ότι η Βίκυ Σταμάτη φιλοξένηθηκε σε σπίτι το βράδυ της Πέμπτης, και έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν μία γυναίκα -πιθανότατα με το όνομα Νίκη- την οποία και αναζητούν.

Τι είπε η Βίκυ Σταμάτη στους αστυνομικούς

«Μην με ταλαιπωρήσετε», είπε η Βίκυ Σταμάτη στους αστυνομικούς που έφθασαν στο Χαϊδάρι για να την συλλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου τους είπε: «Θέλω να ηρεμήσω και να τελειώσει όλο αυτό, όσο πιο γρήγορα γίνεται».

«Εντάξει κυρία Σταμάτη, αλλά όταν ηρεμήσετε θα πρέπει να σας κάνουμε ορισμένες ερωτήσεις», της απάντησε ένας αστυνομικός.

Παραιτείται ο Κούγιας από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη

Με μια αιχμηρή δήλωση ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτης. Ο γνωστός ποινικολόγος κάνει λόγο για «κωμικοτραγωδία της "αυθορμήτου" αποδράσεως - παραδόσεως της Βασιλικής Σταμάτη - Τσοχατζοπούλου» και εκφράζει την απόλυτη διαφωνία του για τους χειρισμούς της πρώην εντολέως του.

Ραγκούσης: Γιατί απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη

Τους λόγους που οδήγησαν τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει από το Δρομοκαΐτειο εξήγησε σε συνέντευξή του ο Φραγκίσκος Ραγκούσης.

"Ήταν μια παρόρμηση, ήθελα να βρεθώ κοντά στο παιδί μου", του είπε η κυρία Σταμάτη σύμφωνα πάντα με το δικηγόρο της, όταν συναντήθηκαν στο σημείο όπου συνελήφθη η πελάτισσα του και πρόσθεσε: "Περπατούσα όλη τη νύχτα, δεν μπόρεσα να σταματήσω πουθενά.

Ήρθα εδώ και κάθισα δίπλα στην Παναγία και έδωσε ένα τέλος σε αυτή μου την περιπέτεια. Σας παρακαλώ πολύ, είναι τόσο καλοί οι εισαγγελείς, παρακαλέστε τους και εσείς να φέρουν το παιδί μου ή να πάω κοντά του έστω για λίγο".

Τσοχατζόπουλος: Επιτέλους ηρέμησα

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος όταν ενημερώθηκε από τον συνήγορό του ότι η αστυνομία εντόπισε τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, στο Χαϊδάρι, δήλωσε,«Επιτέλους ηρέμησα».

«Ανακουφίστηκα διότι η Βίκυ επέστρεψε. Τώρα ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το θέμα με ψυχραιμία», συνέχισε ο πρώην υπουργός, όπως μετέδωσε ο ALPHA.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ