2015-04-04 14:59:06
Φωτογραφία για Δεν είναι Ελληνοαμερικανίδα τελικά η επίδοξη τζιχαντίστρια της Νέας Υόρκης
Όπως προκύπτει από τις τελικές πληροφορίες, το επώνυμο της νεαρής μουσουλμάνας δεν έχει ελληνική προέλευση, αλλά... ισπανόφωνη.

Ειδικότερα, η Νόελ Βελέντζας είναι Πορτορικανικής καταγωγής και, μαζί με τον ομοεθνή σύζυγό της, είχαν ασπαστεί το Ισλάμ και διέμεναν μόνιμα σε συνοικία του Κουήνς. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος φέρεται να μην είχε τις ίδιες ακραίες διαθέσεις με την σύζυγό του, η νεαρή Νοέλ είχε επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις των τζιχαντιστών, επιδεικνύοντας ζήλο στην συλλογή πληροφοριών για την μεθοδολογία των αδελφών Τσαρνάεφ, που σκόρπισαν το αίμα και τον θάνατο στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013. Παράλληλα, είχαν εκφράσει ικανοποίηση για την δολοφονία των δυο Αστυνομικών στο Μπρούκλιν, την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με το newgreektv.com, η Βελέντζας συνελήφθη μαζί με την επιστήθια φίλη της, την 31χρονη Άσια Σιντίκουι, με τις δυο γυναίκες να εντοπίζονται να αναζητούν τρόπους για το «τέλειο τρομοκρατικό χτύπημα». Μάλιστα, αν και έχουν αμερικανική υπηκοότητα, χαρακτήριζαν ήρωα τον Μπιν Λάντεν, ενώ η 28χρονη είχε την φωτογραφία του στο κινητό της τηλέφωνο.


Εκτός από την ηλεκτρονική παρακολούθηση, στην αποκάλυψη της δραστηριότητας των δυο γυναικών συνεισέφεραν τα μέγιστα και μυστικοί αστυνομικοί, οι οποίοι τις προσέγγισαν στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας και παρέδωσαν τα κατάλληλα στοιχεία τις Αρχές.

Παρά τον ισχυρισμό των ιδίων και των συνηγόρων τους, οι δυο γυναίκες κρίθηκαν προφυλακιστέες χωρίς την δυνατότητα να πληρώσουν εγγύηση.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ