2015-04-07 05:55:05
Φωτογραφία για Periscope στο Twitter: Πέρα από τις selfie
Το Twitter εμπλουτίζει τις υπηρεσίες βίντεο για τους χρήστες H εφαρμογή Periscope, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν ζωντανά εικόνα και ήχο από το σημείο που βρίσκονται δημοσίως ή σε όσους χρήστες του Twitter επιθυμούν.

Με σύνθημα «Ανακαλύψτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των άλλων», οι εφαρμογές live streaming ενσωματώνονται στο περιβάλλον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η κόντρα Periscope – Meerkat

Η ιδέα της απευθείας μετάδοσης μέσω κινητών δεν αποτελεί ιδιαίτερη καινοτομία.

Η εφαρμογή Periscope ωστόσο, είναι η πρώτη που επιτρέπει την επανάληψη και τη αποθήκευση των βίντεο.

Με τον τρόπο αυτό το Twitter βάζει φρένο στην ανταγωνιστική εφαρμογή Meerkat, που βασίζεται κυρίως στην χρήση μέσω Twitter.

Παραβιάσεις ιδιωτικότητας, πνευματικών δικαιωμάτων και ασφάλειας

Η νέα εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να καταγράφουν και να δημοσιεύουν απευθείας εικόνες χωρίς έγκριση.


Αρκετοί εγείρουν ζητήματα παραβίασης της ιδιωτικής ζωής των πολιτών αλλά και προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, π.χ σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Το Twitter απαντάει ότι πρόκειται για «εργαλείο που συμβάλλει στην ελευθερία του λόγου». Δεσμεύεται ότι το περιεχόμενο θα ελέγχεται. Εικόνες για παράδειγμα που προωθούν την τρομοκρατία, δεν θα γίνονται ανεκτές.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφιβάλλουν αν μπορεί να το ελέγξει.

Νέοι ορίζοντες στη δημοσιογραφία ή στον ναρκισισμό;

Οι υποστηρικτές του Periscope μιλούν για μια νέα εποχή στην κάλυψη σημαντικών γεγονότων στη δημόσια σφαίρα. Οι πολίτες γίνονται δημοσιογράφοι και κάνουν ρεπορτάζ σε πραγματικό χρόνο, καταγράφοντας με την κάμερα του κινητού τους την είδηση.

Οι επικριτές ωστόσο, υποστηρίζουν ότι η νέα εφαρμογή θα μετατραπεί σε μια ακόμα παραλλαγή των selfie, αυτή τη φορά σε απευθείας μετάδοση.

Το Periscope δεν θα γίνει ποτέ εργαλείο δημοσιογραφίας ή ελευθερίας του λόγου, αλλά μια ακόμα τεχνολογίαστην υπηρεσία του ανθρώπινου ναρκισσισμού… Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εχουν τα φυτά έκτη αίσθηση;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εχουν τα φυτά έκτη αίσθηση;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ