2015-04-08 21:48:27
Φωτογραφία για Στη φυλακή ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλωντ Όσβαλντ
Στη φυλακή οδηγείται ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλώντ Όσβαλντ, καθώς κρίθηκε... προφυλακίστέοςμετά την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς Νίκο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη. Ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να προέρχεται από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων δεσμεύτηκε στους ανακριτές ότι εντός των επόμενων δέκα ημερών θα αναζητήσει και θα παραδώσει κατάλογο με τους πελάτες του.

Ο κατηγορούμενος στις απολογίες του έμεινε πιστός στη γραμμή του «δεν γνωρίζω» για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που διακινήθηκε ως μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληρηφορίες, κατά τη διάρκεια των απολογιών του ο κατηγοορύμενος, υποσχέθηκε στους ανακροτές να προσκομίσει, το αμέσως επόμενο διάστημα κατάλογο με πελάτες ελβετικών τραπεζών που εμπλέκονται στο ξέπλυμα χρήματος αλλά και στοιχεία λογαριασμών οι οποίοι είχαν «υποδεχθεί» μαύρο χρήμα από τα εξοπλιστικά.


Ο Ελβετός τραπεζίτης που συνεργάστηκε στο παρελθόν με τις τράπεζες Dresdner και BNP Paribas, φέρεται να υποστήριξε πως ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν για την προέλευση των χρημάτων που κατέθεταν στις τράπεζες οι πελάτες του, αλλά και να επανέλαβε τον ισχυρισμό οτι δεν ήξερε τίποτα για μίζες ή γενικότερα για την προέλευση των χρημάτων.

Ακόμη φέρεται να έκανε λόγο για χαλαρούς κανόνες που ισχύουν στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα και να υποστήριξε οτι ο στόχος ήταν η εξυπηρέτηση των πελατών καθώς θα μπορούσαν να βρουν τις ίδιες υπηρεσίες σε άλλες τράπεζες.

Επιπλέον, φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει ως μάρτυρας στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ότι δηλαδή ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός είχε μεγαλύτερη επαφή με τους πελάτες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ