2015-04-11 21:54:46
Φωτογραφία για Πύργος: Μπάχαλο με τους Επιταφίους και γκρίνια από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια
Αν η περιφορά των Επιταφίων στον Πύργο κάθε Πάσχα είναι γιορτή, φέτος οι αρμόδιοι φρόντισαν να γίνει εφιάλτης. Για πρώτη φορά – τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια – η κεντρική πλατεία ήταν απροετοίμαστη να υποδεχθεί τους έξι από τους Επιταφίους της πόλης που η πορεία τους περνά από το κέντρο, στο πλαίσιο μιας παράδοσης που έχει δημιουργηθεί δεκαετίες πριν.

Έτσι χθες Μ. Παρασκευή, όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών συμβουλίων και ιερείς, ο δήμος δεν είχε τοποθετήσει σχοινιά για να οριοθετήσει το χώρο των Επιταφίων στο κέντρο της πλατείας, δεν είχε τοποθετήσει τα τραπέζια – πάγκους με το γνωστό πένθιμου χρώματος ύφασμα για να τοποθετηθούν οι Επιτάφιοι στο χρόνο που θα παρέμεναν στην πλατεία για τη σεμνή τελετή και τέλος είχε τοποθετηθεί σε λάθος χώρο η εξέδρα των Αρχιερέων και των Επισήμων, με αποτέλεσμα να δυσκολευτούν πάρα πολύ και λόγω του κόσμου να περάσουν οι Επιτάφιοι.


Αυτό δημιούργησε έναν απίστευτο εκνευρισμό, μια ταλαιπωρία για όλους όσους συμμετείχαν και απίστευτη κούραση για όσους κρατούσαν τους Επιταφίους στα χέρια επί ώρα.

Οι υπεύθυνοι των Ενοριών που συμμετείχαν στην λιτάνευση προς την κεντρική πλατεία αιφνιδιάστηκαν από την ανοργανωσιά. Κάποιοι την ύστατη ώρα είχαν πληροφορηθεί πως δεν υπάρχει ούτε ένα τραπέζι για να σταθούν οι Επιτάφιοι και έτσι έφεραν όπως ο Ι.Ν. Αγίας Κυριακής και κάποιοι άλλοι κουβαλούσαν μαζί τους πτυσσόμενο τραπέζι από αρκετά μακριά όπως ο Ι.Ν. Αγίας Τριάδας.

Στη γενικότερη τραγική κατάσταση με τα σκουπίδια στην πόλη, που δεν απομακρύνθηκαν ούτε από τις εκκλησίες για να κάνουν οι πολίτες Πάσχα ανθρώπινο, ήρθε να προστεθεί και η ανοργανωσιά της Μ. Παρασκευής και να εξοργίσει ακόμα περισσότερο τους κατοίκους του Πύργου έναντι της Δημοτικής Αρχής Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ