2015-04-15 19:10:12
Φωτογραφία για ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Ο... ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠ'ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!
O Tζόρντι Μπερτομέου συναντιέται σήμερα με τους επικεφαλής των βασικών λιγκών της Ευρωλίγκας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις επερχόμενες αλλαγές και το νέο πλάνο της διοργάνωσης, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "eurohoops.net".

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, το πλάνο με 16 ομάδες κερδίζει έδαφος και όσες βρεθούν εκτός Ευρωλίγκας μετά την μείωση από τις 24 θέσεις, θα πρέπει να αρκεστούν στο Eurocup το οποίο θα γίνει πολύ πιο ανταγωνιστικό από το τζάμπολ του. Αυτό σημαίνει επίσης τουλάχιστον 30 ματς για τις ομάδες της Ευρωλίγκας και 37 για όσες θα παίξουν στο φάιναλ φορ και τα πλέι οφ, επομένως το πρόγραμμα των εθνικών λιγκών θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα. Η συγκεκριμένη ιδέα επίσης επαναφέρει την λογική της πυραμίδας, τουλάχιστον ανάμεσα στην Ευρωλίγκα και το Eurocup. Η πρόταση της Ευρωλίγκας είναι για μια ομάδα να υποβιβάζεται στο Eurocup κάθε σεζόν σύμφωνα με τα αποτελέσματα της την τελευταία τριετία και ο νικητής του Eurocup να παίρνει τη θέση της.


Οι Ισπανοί και οι Τούρκοι δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτή την ιδέα και θέλουν δύο ομάδες να υποβιβάζονται από την Ευρωλίγκα κάθε σεζόν και δύο από το Eurocup, οι φιναλίστ, να παίρνουν τις θέσεις τους. Οι θέσεις στο Eurocup θα κρίνονται από τα αποτελέσματα των εθνικών λιγκών και ο μόνος τρόπος να μπεις στην Ευρωλίγκα, αν δεν είσαι ήδη μέλος της διοργάνωσης, θα είναι μέσω του Eurocup.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: Ακόμα και με σύστημα 16 ομάδων, η υπάρχουσα κατάσταση των 12 “ισοβίων” συμβολαίων δεν θα αλλάξει. Αυτό σημαίνει ότι 2 ή 3 θέσεις θα δίνονται είτε μέσω ενός άλλου συστήματος, είτε μέσω wildcards, αν υπερισχύσει αυτή η πρόταση.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ