2015-04-16 23:55:04
Φωτογραφία για Ξανθός: Διακινδυνεύεται η συνολική θέση της χώρας μας και η δημοσιονομική της αυτονομία
"Αυτή τη στιγμή είναι σε διακινδύνευση η συνολική θέση της χώρας μας και η δημοσιονομική της αυτονομία", υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Ηράκλειο ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Ερωτώμενος σχετικά, στο περιθώριο σύσκεψης στα Γραφεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο κ. Ξανθός ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Αυτό που στην ουσία επιχειρείται αυτή την περίοδο, δύο μήνες μετά από μια συμφωνία η οποία έχει υπογραφεί για ένα μεταβατικό διάστημα, οι εταίροι μας δεν τηρούν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους σε ότι αφορά τη ροή των χρηματοδοτήσεων, προβάλοντας συνεχώς νέες απαιτήσεις και στην ουσία δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού, με δημοκρατικό τρόπο, να κάνει άλλες πολιτικές επιλογές"

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό η κυβέρνηση είναι "αποφασισμένη αυτό να το υπερασπιστεί μέχρι κεραίας" . "Νομίζω- συμπλήρωσε- ότι το σήμα που έχουμε δώσει είναι ότι επιδιώκουμε ένα αξιοπρεπή για την κοινωνία συμβιβασμό μέσα στην Ευρώπη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε βασικά χαρακτηριστικά του πολιτικού μας προγράμματος, την ανάγκη αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και ανακούφισης της κοινωνίας".
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΕΙ... ΓΑΛΛΙΑ Ο ΜΙΤΣΕΛ;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΕΙ... ΓΑΛΛΙΑ Ο ΜΙΤΣΕΛ;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ