2015-04-21 14:08:47
Φωτογραφία για Πανεπιστήμιο Πατρών: Ασφυξία στα οικονομικά, πονοκέφαλος η ασφάλεια
Οικονομικά στο ναδίρ και παραβατικές συμπεριφορές από ρομά στο ζενίθ. Κάπως έτσι περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Όπως εξηγεί αυτή τη στιγμή δεν έχει καταβληθεί ούτε η πρώτη δόση από την μειωμένη τακτική επιχορήγηση, γεγονός που δημιουργεί καταστάσεις ασφυξίας. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι η τακτική επιχορήγηση που είχε προβλέψει η προηγούμενη κυβέρνηση για φέτος είναι 6,1 εκ ευρώ όταν το 2010 ήταν 15 , ενώ από το 1,7 των Δημοσίων Επενδύσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο τα 900.000 ευρώ, αλλά από καμία πηγή μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Επιπλέον έχουν δημιουργηθεί υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να προκύπτει ζήτημα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει σύμφωνα με την Πρύτανη ότι σε λίγους μήνες τα Πανεπιστήμια, από τα οποία δεν εξαιρείται αυτό της Πάτρας δεν θα μπορούν να πληρώσουν πάγια ανελαστικά έξοδα, όπως παραδείγματός χάρη οι λογαριασμοί της ΔΕΗ. "Θα σας πω χαρακτηριστικά ότι κάθε χρόνο πληρώνουμε σε ρεύμα 1.900.000 ευρώ". Δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Η κατάσταση είναι ασφυκτική".


Την ίδια ώρα σοβαρό πρόβλημα υπάρχει στο Πανεπιστήμιο Πατρών με την ασφάλεια και τη φύλαξη. "Οι παραβατικές συμπεριφορές από ρομά στο χώρο της πανεπιστημιούπολης είναι καθημερινές. Πριν 4 περίπου ημέρες αφαίρεσαν 160 μ ηλεκτροφόρου καλώδια και τα φώτα σε μια ολόκληρη περιοχή έσβησαν. Δεν υπάρχει μέρα που να μην επιτεθούν σε φοιτητή ή φοιτήτρια, ενώ μπαίνουν μέχρι και στον ηλεκτρικό υποσταθμό βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστήμιο Πατρών εξακολουθούν να λειτουργούν οι μπάρες οι οποίες πέφτουν από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί, "ωστόσο οι ρομά πάντα βρίσκουν τρόπο να μπουν στον χώρο" λέει η Πρύτανις, ενώ τονίζει ότι υπάρχουν δέκα φύλακες για 2.500 στρέμματα και 100 κτίρια και υπάρχει η σκέψη να κάνουν καθημερινά και οι ίδιοι(μέλη Πρυτανείας κλπ) βάρδιες , όπως γίνεται άλλωστε και το καλοκαίρι.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ