2015-04-21 17:55:08
Φωτογραφία για «ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΟΥΤΕ ΓΙΑ... ΜΠΑΣΚΕΤ!» *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν αρνήθηκε να κουβεντιάσει με το "Eurohoops" λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση της Μπαρτσελόνα. Παρά την σημαντικότητα της σειράς και την απαίτηση για διπλό, ήταν ευδιάθετος, χαμογελαστός και ξεκάθαρος.

Αναλυτικά Περιμένει από την ομάδα του να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα, χαρακτηρίζει τον Ολυμπιακό ως την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στο πνευματικό επίπεδο και παραδέχεται πως έχει πρόβλημα να μιλάει ακόμα και για μπάσκετ!

Τι έχει να πει για το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα έχει να χάσει 10 χρόνια στο ΣΕΦ, μετράει 9/12 νίκες μακριά από το “Παλάου” φέτος και στις 4 φορές που χρειάστηκε να σπάσει έδρα στα πλέι οφ, το κατάφερε τις τρεις?

“Αυτά είναι στατιστικά που αφορούν το παρελθόν! Αυτό που μετράει τώρα είναι τι θα μας φέρει το… μέλλον. Αυτό που θέλουμε είναι να καταφέρουμε ότι και στο παρελθόν. Να κάνουμε καλή εμφάνιση και να κερδίσουμε μέσα στο Πειραιά”.


Η Μπαρτσελόνα είναι αν όχι η καλύτερη, μια από τις πιο πολυδιάστατες και αποτελεσματικές ομάδες της Ευρωλίγκας σε καταστάσεις 5 Vs 5 μισού γηπέδου. Δημιουργεί συνεχώς μις – ματς, είναι ψηλότερη από τον Ολυμπιακό και έχει σταθερά περισσότερες κατοχές. Κυρίως, λόγω των επιθετικών ριμπάουντ. Δεν εκμεταλλεύτηκε αυτά τα πλεονεκτήματα στο δεύτερο ματς. Θα μπορέσει να το κάνει στον τρίτο προημιτελικό?

“Στο πρώτο αγώνα καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που αναφέρατε. Όμως, στο επόμενο ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από μας στο παιχνίδι μισού γηπέδου. Δεν σουτάραμε με καλά ποσοστά ούτε τα δίποντα, ούτε στα τρίποντα. Την ίδια στιγμή ο αντίπαλος έβαλε πολλά μακρινά σουτ.

Το πιο σημαντικό πράγμα στα κρίσιμα ματς, είναι να μπορεί μια ομάδα να ελέγχει τα συναισθήματά της. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός (Κατά λάθος λέει Παναθηναϊκός!) σε αυτό το κομμάτι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ξέρουν να χειρίζονται σωστά τη κάθε κατάσταση που προκύπτει σε πνευματικό επίπεδο”.

Ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα είναι οι μοναδικές ομάδες στην Ευρωλίγκα με 10 συνεχόμενες παρουσίες στα πλέι οφ! Θεωρεί πως το συναπάντημά τους στα πλέι οφ είναι “άδικο” καθώς μια από τις 2 θα μείνει εκτός φάιναλ φορ, ενώ αμφότερες είναι ομάδες κορυφαίου επιπέδου?

“Αυτή είναι η Ευρωλίγκα! Είπα όταν προέκυψαν τα ζευγάρια στα πλέι οφ πως εμείς και ο Ολυμπιακός είμαστε στις 5 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Ξέραμε από την αρχή πως κάποιος θα μείνει εκτός φάιναλ φορ, όπως και οι φανς των δύο ομάδων και του μπάσκετ γενικότερα”.

Την καλύτερη ατάκα ο Τσάβι Πασκουάλ, την είπε χωρίς καν να… απαντήσει! Στην ερώτησή μας για ένα πολιτικό σχόλιο, σε σχέση με τη κατάσταση που έχει προκύψει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση. Ένα θέμα που απασχολεί πολύ τον Ισπανικό Τύπο και τη κοινή γνώμη της χώρας.

“Πιστεύετε πως η κατάσταση στην Ελλάδα και η νέα κυβέρνηση μπορούν να βοηθήσουν προς μια θετική κατεύθυνση την Ευρώπη και την Ισπανία ή όχι”?

“Δεν μιλάω ποτέ για πολιτική. Έχω προβλήματα να μιλάω ακόμα και για… μπάσκετ”! Δεν υπήρχε κάποιος που να συμμετείχε στη κουβέντα και να μην γέλασε με την αυθόρμητη απάντηση του Τσάβι Πασκουάλ!

Δείτε το βίντεο:
olympiacos-blog
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ