2015-04-22 11:36:04
Φωτογραφία για Μετακίνησαν τον μοναδικό Παιδίατρο των Β. Σποράδων από το Κ.Υ. Σκιάθου στο Γ.Ν. Βόλου
Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας, Νέας Δημοκρατίας... Χρήστος Μπουκώρος για το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται από την μετακίνηση του μοναδικού παιδίατρου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, προκειμένου να καλύψει κενά εφημεριών στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου του Βόλου, η οποία παραμένει υποστελεχωμένη. Αποτέλεσμα αυτής της μετακίνησης είναι η Σκιάθος να μένει χωρίς παιδίατρο ΕΣΥ για τρεις μέρες, κάθε φορά που ο μοναδικός παιδίατρος ΕΣΥ καλείται να καλύψει κενά εφημεριών στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το κείμενο της αναφοράς έχει ως ακολούθως:

«Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: Στελέχωση Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Βόλου

Πρόσφατά έγινα αποδέκτης της συνημμένης έγγραφης αναφοράς συμπολίτη μου και συγκεκριμένα του μοναδικού παιδιάτρου ΕΣΥ στα νησιά των Β. Σποράδων (Σκιάθος, Σκόπελος Αλόννησος), με έδρα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου.


Ο συγκεκριμένος παιδίατρος αν και εξυπηρετεί όλο το προαναφερθέν νησιωτικό σύμπλεγμα, καλείται συχνά, από τον Δεκέμβριο 2013 έως και σήμερα να καλύψει κενά στις εφημερίες της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου, η οποία είναι υποστελεχωμένη. Θα πρέπει να τονισθεί ότι με την από 27.02.2015 και με αριθμ. πρωτ. 312 Ερώτηση μου προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχω ήδη επισημάνει το πρόβλημα και τους κινδύνους που απορρέουν από την υποστελέχωση του Νομού Μαγνησίας με παιδιάτρους ΕΣΥ, ωστόσο ούτε απάντηση έχει δοθεί ως σήμερα ούτε και κάποια λύση.

Εκ των ανωτέρω, αλλά και του συνημμένου εγγράφου, συνάγεται ότι το πρόβλημα θα οξυνθεί εν όψει της τουριστικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στην Σκιάθο και γενικά στις Σποράδες.

                            

    Αθήνα, 21 Απριλίου 2015

Βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας

Χρήστος Μπουκώρος»
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ