2015-04-23 22:56:27
Φωτογραφία για Ο Βαρουφάκης αποθεώνει την Deutsche Welle για τη στάση που κράτησε στη Χούντα
Μπορεί με τη Γερμανία, τον Σόιμπλε και την Μέρκελ ο Γιάνης Βαρουφάκης να... έχει αρκετές διαφωνίες, ωστόσο σε εισαγωγή βιβλίου του αποθεώνει την Deutsche Welle.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ στο βιβλίο του «Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία», στην εισαγωγή του μιλά για το πόσο βοήθησε η Deutsche Welle τους Ελληνες κατά την διάρκεια των επτά ετών της δικτατορίας στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Μία από τις πιο έντονες αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας ήταν ο ήχος της Deutsche Welle στις ραδιοφωνικές μεταδόσεις. Αυτοί ήταν τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας μας (1967-1974) ο πιο πολύτιμος σύμμαχος των Ελλήνων απέναντι στην συντριπτική δύναμη της κρατικής προπαγάνδας.

Η μαμά και ο μπαμπάς συσπειρώνονταν δίπλα στον ασύρματο, μερικές φορές καλυπτόμενοι από μια κουβέρτα για να βεβαιωθούμε ότι οι αδιάκριτοι γείτονες δεν θα έχουν την ευκαιρία να καλέσουν την μυστική αστυνομία. Αυτά τα απαγορευμένα ραδιοφωνικά προγράμματα έφερναν στο σπίτι μας μια ανάσα φρέσκου αέρα από μια χώρα, τη Γερμανία, η οποία στεκόταν στην πλευρά των Ελλήνων δημοκρατών. Ενώ ήμουν πολύ νέος για να καταλάβω τι έλεγε το ραδιόφωνο γοητεύοντας τους γονείς μου, η φαντασία του παιδιού διαπίστωνε ότι η Γερμανία είναι πηγή ελπίδας.


Καθώς γράφω αυτό το πρόλογο της γερμανικής έκδοσης του βιβλίου που στοχεύει σε ένα άλλο παιδί, την κόρη μου, αισθάνομαι την επείγουσα ανάγκη να διηγηθώ ότι έχει η μνήμη. Για να το μετατρέψω σε ένα μικρό φόρο τιμής στην ιδέα της Ευρώπης και των κοινών δημοκρατικών ιδεωδών. Μια μικρή χειρονομία περιφρόνησης από την πρόσφατη τάση των ευρωπαϊκών λαών, οι οποίοι μέχρι τώρα έρχονται πιο κοντά και πιο κοντά, να τεθούν εκτός από ένα ... κοινό νόμισμα».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ενας αιώνας χημικών πολέμων!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ενας αιώνας χημικών πολέμων!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ