2015-04-24 19:26:52
Φωτογραφία για Σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια της άσκησης Ηνίοχος
Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος... "Εκτός διαδρόμου βγήκε κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα. Πρόκειται για Mirage 2000 το οποίο συμμετείχε σε νυχτερινές πτήσεις στην μεγάλη άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ. Άσκηση στην οποία συμμετέχουν και πολλά ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και αμερικανικές μονάδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι “δίπλωσε” ο τροχός του μαχητικού κι έτσι βρέθηκε εκτός διαδρόμου. Θυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης έχουν εγκατασταθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις του κράτους Δολοφόνου Ισραήλ, με τη ΜΟΣΑΝΤ να περιπολεί παντού στην γύρω περιοχή!

Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2015» μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ αποκαλύπτει ότι ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα
. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Το μέγεθος της άσκησης είναι τεράστιο, για δέκα μέρες (20-30 Απριλίου) το τρέξιμο και οι πολεμικές προετοιμασίες είναι στο κόκκινο. Τα σενάρια της άσκησης δείχνουν και στον πιο ανίδεο όλη αυτή η καλλιέργεια Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως αυτές που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες ενώ παράλληλα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα από όσα επικαλούνταν. Οι εξελίξεις με το ISIS δε δικαιώνουν καμία από τις προφάσεις των ιμπεριαλιστών.

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχαμε εναντιωθεί από την πρώτη στιγμή σε αυτή την άσκηση τονίζοντας τον επικίνδυνο για τους λαούς χαρακτήρα της, το προκλητικό της οικονομικό κόστος, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί για το περιβάλλον αλλά και για το σύνολο του εμπλεκόμενου προσωπικού.

Μάλιστα, είχαμε προειδοποιήσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σοβαρό ατύχημα με το αεροσκάφος της Π.Α. που σημειώθηκε στη ΠΜ Ανδραβίδας αποτελεί την συνέχεια της δραματικής απώλειας δύο Ελλήνων πιλότων –μεταξύ των 19 συνολικά θυμάτων- του δυστυχήματος κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στην Ισπανία με σενάριο επίθεσης κατά της Ρωσίας και του κομματιάσματος τριών Πεζοναυτών σε Πεδίο Βολής στο Βόλο, από έκρηξη όλμου.

Όμως για μια ακόμη φορά τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αποδεικνύουν το πόσο αδιαφορούν για την ανθρώπινη ζωή. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή είναι η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό και οι αποστολές εκτός συνόρων, για αυτό και οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, για αυτό και η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας… και όλα αυτά φυσικά με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης ως βασικό στοιχείο εξόδου από την κρίση.

Αρνούμαστε να δούμε τη χώρα να συμμετέχει ακόμη πιο ενεργά στους πολέμους της νέας εποχής. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα.

Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Να μείνουν τα αεροπλάνα χωρίς καύσιμα και ας τρέχουν οι μισθοφόροι του Ισραήλ για ανεφοδιασμό. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να στηρίξουν τη στάση μας και να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας, κυρίως με το να πάρουν αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Με κίνημα μαζικό μέσα και έξω από το στρατό να ακυρώσουμε την άσκηση βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ.

Καμιά Συμμετοχή-Καμιά Συνενοχή στην Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ: Δεν πολεμάμε-δεν καταστέλλουμε για τα συμφέροντά τους

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 44 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»

290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ