2015-04-25 22:22:04
Φωτογραφία για Handelsblatt: Η Ευρώπη δεν αντέχει το Grexit
Άρθρο γνώμης που φέρει τις υπογραφές των Simone Peter und Reinhard Bütikofer φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt στην ηλεκτρονική της σελίδα. Το δημοσίευμα φέρει τον τίτλο... «Η Ευρώπη δεν αντέχει το Grexit» και αναφέρεται στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς και για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι δανειστές της χώρας μας, δεδομένου πως η οικονομία της γηραιάς ηπείρου δεν μπορεί να αντέξει-σύμφωνα με τους υπογράφοντες-το βάρος της ελληνικής εξόδου από το ευρώ.

«Δεν φαίνεται λύση της ελληνικής κρίσης στον ορίζοντα την ώρα που η συζήτηση για μία πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ συνεχίζεται. Το Grexit, ωστόσο, θα είχε εκτεταμένες συνέπειες για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», σημειώνει το δημοσίευμα που προσθέτει: «Η προθεσμία της Ελλάδας για την κατάθεση βιώσιμων προτάσεων μεταρρυθμίσεων ως τέλος του Απριλίου έχει παραταθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Ο τραγικός θάνατος των προσφύγων στη Μεσόγειο μας υπενθύμισε, όμως, ότι πρέπει να υπάρχουν σημαντικότερα θέματα από την ελληνική κρίση».


«Οι αξίες του ευρωπαϊκού μας προσανατολισμού, όμως θα πρέπει να στραφούν και στο ελληνικό ζήτημα. Δεν είναι μόνο μαθηματικό πρόβλημα. Ας μην γελιόμαστε. Αν δεν βρούμε μία κοινή, στρατηγική λύση, η πυρκαγιά που σιγοκαίει θα απλωθεί στις ρίζες του ευρωπαϊκού συστήματος και στο μέλλον μπορεί να απειλήσει το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου, όχι μόνο μεμονωμένες χώρες».

Παράλληλα, σημειώνεται: «Στην Ευρώπη θεωρείται πλέον γεγονός ότι το Βερολίνο όλο και περισσότερο φλέρταρει με ένα Grexit . Ότι ένας άνθρωπος με την εμπειρία και την ψυχραιμία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην έντονη συζήτηση για Grexit χάνει την ευκαιρία και για λύση και αυτό δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προσωπική του στάση, αλλά ως θέση της Γερμανίας».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ