2015-04-27 12:12:21
Φωτογραφία για Ο εφιάλτης της Ρίγα
Η νέα Ελληνική κυβέρνηση των Τσιπροκαμμενοβαρουφάκηδων πριν από κάθε EUROGROUP,όπως και το τελευταίο αυτό της Ρίγα, οραματίζεται την πολυπόθητη με τους εταίρους συμφωνία,αλλά,δυστυχώς,η πλήρης, κάθε φορά, διαπιστώνεται ασυμφωνία.

Το θέμα,βέβαια, δεν είναι τόσο αυτή καθαυτή η ασυμφωνία-αυτή είναι δεδομένη με τους κυβερνητικούς της διαπραγμάτευσης χειρισμούς-όσο ότι ο αρμόδιος Υπουργός, ο κύριος Βαρουφάκης, παρά τα συνεχή από τους εταίρους ραπίσματα, εξακολουθεί να εμφανίζεται αισιόδοξος για τη συμφωνία.

Ομολογώ ότι δεν μπορώ να καταλάβω από πού αντλεί αυτή την αισιοδοξία.

Σύμφωνα με ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, το EYROGROYP της Ρίγα ήταν ένας εφιάλτης για τον ΄Ελληνα Υπουργό Οικονομικών.

Λέγεται, μάλιστα, ότι ακούστηκαν επιτιμητικές γι αυτόν εκφράσεις από ομολόγους του των άλλων χωρών- μελών και ο διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό δεν έχει προηγούμενο. Κατά τα άλλα, διαπραγματευόμαστε ισότιμα και με αξιοπρέπεια. Τόση αξιοπρέπεια που η λέξη,για τα ελληνικά δεδομένα, τείνει να καταστεί συνώνυμη της αναξιοπρέπειας! Βοήθα Παναγιά μου!


Παρά ταύτα,ο κύριος Βαρουφάκης, αντί να κρύβεται -για παραίτηση δε μιλάω γιατί δεν τον θεωρώ γιαυτό ικανό-, εμφανίζεται στα Μέσα Ενημέρωσης, χαλαρός και ωραίος (με το πουκάμισο πάντα απέξω και χωρίς γραβάτα,εννοείται),και πάλι δηλώνει αισιόδοξος.

Τώρα,πόσοι και ποίοι τον παίρνουν στα σοβαρά είναι άλλη δουλειά.

Το κακό, όμως, είναι ότι η χώρα χρειάζεται λεφτά. Το ξέρουν, πια, και τα μικρά παιδιά,αλλά με τέτοια στις διαπραγματεύσεις συμπεριφορά η συμφωνία,αν ποτέ υπάρξει, πάει μακριά και μέχρι τότε μην περιμένετε από τους θεσμούς ευρώ.

Και,βέβαια,δε θέλω να σκεφτώ το ενδεχόμενο ενός GREXIT,για το οποίο πολύς γίνεται τελευταία λόγος και μόνο ο δικός μας οικονομολόγος υπουργός δεν ακούει ή δε θέλει να ακούσει και δηλώνει αισιόδοξος! Είναι?

Και τι πρόκειται να γίνει αν άμεσα δε βρεθεί λύση?

Μας το είπε  ο κύριος Δραγασάκης, ξεκάθαρα και σοβαρά. Θα ληφθούν,οίκοθεν, μέτρα οικονομικά .

Οπότε? Μισθοί,συντάξεις για μια ακόμη φορά κάτω,φόροι επί φόρων κ.λ.π., χωρίς προηγούμενο φτώχεια και όποιος αντέξει άντεξε.

Σήμερα μάθαμε ότι ανέλαβε πρωτοβουλίες ο άλλοτε αντιμερκελικός Πρωθυπουργός μας και επικοινώνησε, τηλεφωνικά, με την κυρία Μέρκελ,προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή στις διαπραγματεύσεις και να βρεθεί,αυτό που λέει από την αρχή,μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Θετικό,αλλά γιατί αυτό σε χρόνο μηδέν?

Προφανώς διαπίστωσε ότι η θεωρία των παιγνίων απέτυχε στην πράξη,έφερε την εμπλοκή και βάζει ο ίδιος πλάτη,κατά πως λένε τα Μέσα Ενημέρωσης.

Εύχομαι και ελπίζω,την ύστατη, έστω, στιγμή να επικρατήσει εκατέρωθεν- και από πλευράς κυβέρνησης και από πλευράς ετέρων- λογική για μια λύση έγκαιρη και επωφελή.Διαφορετικά,όπως λέει και ο λαός,κλάφτα Χαράλαμπε! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ