2015-05-04 23:54:08
Φωτογραφία για ΣΙΓΟΥΡΟ ΤΟ 3ο... ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟ 2ο ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Το Sport24.gr κάνει μία πρώτη προσέγγιση στα groups δυναμικότητας του Champions League 2015-16 και εμείς σας μεταφέρουμε το δημοσίευμά του...

Ο Ολυμπιακός έχει "κλειδώσει" τη συμμετοχή στο 3ο γκρουπ. Δείτε τι πρέπει να γίνει για να ανέβει στο 2ο και να αποφύγει μεγαθήρια

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πλησιάζουν στην ολοκλήρωσή τους και η ισοσελίδα κάνει μία πρώτη προσέγγιση για τα groups δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του Champions League 2015-16.

Από την νέα σεζόν υπάρχει μία αλλαγή. Οι 8 ισχυροί θα είναι μόνο πρωταθλητές.

Συγκεκριμένα, θα είναι 8 πρωταθλητές από τις 8 πρώτες χώρες στην κατάταξη της UEFA, αν όμως μέσα σε αυτές δεν είναι και η κάτοχος του Champions League, τότε εκτός ισχυρών θα βρεθεί η πρωταθλήτρια Ολλανδίας, η Αϊντχόφεν δηλαδή.

Στα ημιτελικά του Champions League 2014-15 είναι οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Γιουβέντους. Αν το τρόπαιο κατακτήσει η Μπάγερν ή η Γιουβέντους, τότε η Αϊντχόφεν θα είναι στους ισχυρούς. Η PSV δηλαδή στηρίζει Μπάγερν και Γιουβέντους για την κούπα, καθώς η ισπανική κατάκτηση ίσως να την αφήσει εκτός ισχυρών.


Τα σενάρια είναι απλά. Αν το Champions League κατακτήσει ισπανική ομάδα και αυτή έχει κατακτήσει και το πρωτάθλημα, τότε η Αϊντχόφεν είναι στους ισχυρούς. Αν όμως πχ πάρει το Champions League η Ρεάλ και το πρωτάθλημα η Μπαρτσελόνα (ή το αντίθετο), τότε και οι δύο είναι στους ισχυρούς, αφήνοντας εκτός την πρωταθλήτρια Ολλανδίας.

Στο 3ο group ο Ολυμπιακός

Πάμε τώρα να δούμε τι γίνεται με τον πρωταθλητή Ελλάδος, τον Ολυμπιακό. Παρακάτω υπάρχει πίνακας με τα groups δυναμικότητας με ομάδες που είναι πάνω από τους ερυθρόλευκους στην κατάταξη.

Ο πίνακας είναι δημιουργημένος με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν την στιγμή, δηλαδή με Μπαρτσελόνα πρωτοπόρο στην Ισπανία, Παρί στην Γαλλία, Μπενφίκα στην Πορτογαλία κτλ.

Όπως λοιπόν μπορείτε να διαπιστώσετε στον πίνακα, ο Ολυμπιακός θα είναι στο 3ο group δυναμικότητας, εκτός απροόπτου. Με αστεράκι (*) είναι ομάδες που θα παίξουν στα προκριματικά. Οι 6 αυτές ομάδες που είναι πάνω από τον Ολυμπιακό και θα παίξουν προκριματικά είναι οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Λεβερκούζεν, Βασιλεία, Άγιαξ και Ντινάμο Κιέβου.

Για να ανέβει ο Ολυμπιακός στο 2ο group, θα πρέπει 5 από αυτές τις 6 ομάδες να αποκλειστούν στα προκριματικά, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο.

Αν η Αϊντχόφεν τελικά δεν είναι στους ισχυρούς, δηλαδή θα είναι και Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, τότε θα πρέπει από τις 6 ομάδες που αναφέραμε παραπάνω να αποκλειστούν οι 4.

Για να γίνει λίγο ακόμη πιο εύκολο το... θαύμα για τον Ολυμπιακό, τότε θα πρέπει η Λεβερκούζεν μέχρι το τέλος της Bundesliga να προσπεράσει την Γκλαντμπαχ και να πάει αυτή απευθείας στους ομίλους. Τότε, αν και η Αϊντχόφεν δεν είναι στους ισχυρούς, θα πρέπει να αποκλειστούν 3 από τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Βασιλεία, Άγιαξ και Ντινάμο Κιέβου (αφαιρέθηκε η Λεβερκούζεν).

Πάντως, τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα για τον Ολυμπιακό, καθώς Νάπολι, Σεβίλλη και Σαχτάρ ακόμη έχουν ελπίδες για να παίξουν στο CL. Η Σεβίλλη, εκτός από το να προσπεράσει την Βαλένθια, μπορεί να κατακτήσει το Europa League, όπως και η Νάπολι (εκτός από το να περάσει μία εκ των Ρόμα, Λάτσιο), καθώς από φέτος αυτός που κατακτά το Europa League εξασφαλίζει συμμετοχή στο Champions League. Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να πέσει στο 4ο group δυναμικότητας.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ