2015-05-05 16:14:10
Φωτογραφία για Υπ. Παιδείας: Καταργούνται οι υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Καταργούνται οι υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Παιδείας Αναλυτικά, το υπουργείο, καταργεί με επικείμενο νομοσχέδιό του, το Προεδρικό Διάταγμα για τις μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δημοσιεύτηκε το 2014 και προβλέπει τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με το zougla.gr, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις δασκάλων και καθηγητών αφορά όσους θεωρούνται υπεράριθμοι και δεν συμπληρώνουν το 75% του υποχρεωτικού τους ωραρίου. Σύμφωνα με το ΠΔ που καταργείται, οι υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ανά ειδικότητα.

Μετά την ένταξή τους στους πίνακες, οι ολικά υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί υποβάλουν δήλωση προτίμησης σχολείων, η οποία δεν επιτρέπεται να περιλαμβάνει περισσότερα από τρία σχολεία ή δύο ομάδες σχολείων. Εάν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν τη μετάθεσή τους στην ίδια θέση ισοβαθμούν, προηγείται ο εκπαιδευτικός που επιθυμεί τη μετάθεση, κατά σειρά προτεραιότητας, για συνυπηρέτηση συζύγου και για λόγους εντοπιότητας.

Οι οριστικοί πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης κυρώνονται το αργότερο έως 15 Ιουνίου εκάστου έτους Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ