2015-05-08 12:22:44
Φωτογραφία για Από αύριο με τα πόδια στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα
Από αύριο Σάββατο 9 Μαΐου, θα ξεκινήσουν πολλοί πιστοί με τα πόδια να φτάσουν στον Άγιο Νικόλαο στα Σπάτα.

Το μοναστήρι γιορτάζει την Κυριακή 10 Μαΐου και πολλοί είναι οι Πατρινοί αλλά και γενικότερα Αχαιοί που πηγαίνουν τέτοια μέρα για προσκύνημα στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τα πόδια, για να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Από αύριο το πρωί, κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, θα συναντήσουμε πολλούς, κυρίως νέους ανθρώπους οι οποίοι ντυμένοι με άνετα ρούχα, με λαμπάδες στα χέρια και με μεγάλη ευλάβεια θα κατευθύνονται προς το μοναστήρι, για να προσκυνήσουν το λείψανο του Άγιου Νικόλαου, να τον ευχαριστήσουν αλλά και για να πάρουν ευλογία και δύναμη.

Τα χιλιόμετρα είναι πολλά. Η πίστη όμως μεγάλη και τίποτα δεν τους σταματά. Η κούραση ανύπαρκτη. Διερχόμενοι οδηγοί από την Πατρών - Πύργου που δε γνωρίζουν, σταματούν και τους κοιτούν. Που πάνε τόσο άνθρωποι με τα πόδια;


Η τροχαία και φέτος το διήμερο της γιορτής του μοναστηριού θα λάβει έκτακτα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αλλά και θα αυξήσει τις περιπολίες στα επαρχιακά δίκτυα που οδηγούν στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα. Φέτος επειδή η γιορτή είναι Σαββατοκύριακο, αναμένεται μεγάλη προσέλευση πιστών.

Ο Άγιος Νικόλαος Σπάτα βρίσκεται κοντά στο ομώνυμο χωριό του δήμου δυτικής Αχαΐας και υπάγεται εκκλησιαστικά στη Μητρόπολη Ηλείας.

Με αφορμή την εύρεση θαυματουργής εικόνας, που η παράδοση την τοποθετεί στα χρόνια της εικονομαχίας, χτίστηκε εκκλησάκι για τους προσκυνητές στις αρχές του 19ου αιώνα και αργότερα (1875) άλλο μεγαλύτερο στη θέση του. Κατά την παράδοση και σύμφωνα με διάφορες ιστορικές πηγές, το 1087 το ιερό λείψανο είχε μετακομιστεί από τα Μύρα της Λυκίας (σημερινή Τουρκία) στο Μπάρι της Ιταλίας όπου εναποτέθηκε στις 20 Μαΐου. Η νοτιοδυτική Ελλάδα γιορτάζει το πέρασμα του λειψάνου στις 10 Μαΐου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ