2015-05-08 23:36:14
Φωτογραφία για ΛΑΦΑΓΙΕΤ : ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΗΡΘΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ ετοιμάζεται για το πρώτο του Final 4 και μιλώντας στο "gazzetta.gr" εξηγεί όλα όσα αισθάνεται λίγες μέρες πριν την Μαδρίτη.

Αναλυτικά Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το 9ο Final 4 της ιστορίας του, ωστόσο για κάποιους θα είναι μόλις το πρώτο τους. Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ ανήκει σε αυτή την κατηγορία και ο Αμερικανός μίλησε για την ανυπομονησία την οποία αισθάνεται πριν ξεκινήσει η γιορτή του μπάσκετ.

Σε μία συζήτηση που είχαμε κάνει όταν είχες έρθει στον Ολυμπιακό, μου είχες πει πως ήρθες για τις πιθανότητες κατάκτησης της Ευρωλίγκας. Φαντάζομαι αισθάνεσαι δικαιωμένος...

«Για αυτόν ακριβώς το λόγο ήρθα στον Ολυμπιακό. Επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου εδώ ώστε να βρεθώ σε ένα Final 4 και να διεκδικήσω την κορυφή της Ευρώπης. Περάσαμε δύσκολες στιγμές σε αυτό το διάστημα, αλλά τώρα όλοι είμαστε ικανοποιημένοι με τη σκέψη ότι σε λίγες μέρες θα συμμετέχουμε στο Final 4».


Μη μας ακούσει ο coach Σφαιρόπουλος, αλλά αν πάρει ο Ολυμπιακός την Ευρωλίγκα θα γίνεις ο μοναδικός παίκτης που θα έχει κατακτήσει back to back Eurocup και Ευρωλίγκα. Ο Ταϊρίς Ράις το πέτυχε φέτος, αλλά με την αντίθετη διαδρομή...

«Ευτυχώς ο coach είναι μακριά και δε μας ακούει. Μόνο για την Ελευσίνα θέλει να ακούει (γελάει...). Δε θέλω να σκέφτομαι από τώρα τον τελικό. Μακάρι να βρεθούμε εκεί και να πανηγυρίσουμε, αλλά αποτελεί τιμή αν καταφέρω κάτι τέτοιο. Πάντως ό,τι κι αν λέμε η ΤΣΣΚΑ είναι τρομερή ομάδα και επίσης ο νικητής του άλλου ημιτελικού είναι δύσκολος αντίπαλος. Ας παίρνουμε τα πράγματα με τη σειρά τους λοιπόν κι ας τα απολαύσω».

Αντιμετωπίσατε την ΤΣΣΚΑ δύο φορές στο Top 16. Ο ημιτελικός θα είναι παρόμοιο ματς;

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε και οι δύο ομάδες στον ημιτελικό θα παραταχθούν πλήρεις, κάτι που δεν είχε συμβεί στο Top 16 αφού στο ΣΕΦ έλειπε ο Κιριλένκο και στη Μόσχα ο Μπίλι (Σπανούλης). Νομίζω πως θα δούμε παρόμοια εικόνα. Αρκετή ενέργεια στο παρκέ, καλές άμυνες και όλα θα κριθούν στις τελευταίες κατοχές του αγώνα».

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των Ρώσων είναι ταυτόχρονα το μεγάλο δικό σας μειονέκτημα. Αναφέρομαι στο ριμπάουντ... Πόσο δύσκολο είναι για σας να μην ανανεώσουν πολλές επιθέσεις;

«Ο Κιριλένκο είναι πραγματικά απίστευτος σε αυτό τον τομέα του παιχνιδιού. Είναι πολύ δύσκολο να του κάνει box out γιατί είναι μακρύς και διαθέτει πολύ μακριά χέρια τα οποία βγαίνουν πάνω από τα κεφάλια και παίρνουν τη μπάλα. Είναι ένα σημαντικό κλειδί του ημιτελικού. Έτσι κι αλλιώς είναι εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα, αν τους δώσουμε δεύτερες και τρίτες προσπάθειες θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα».

Τι σου λένε οι πιο έμπειροι συμπαίκτες σου σε Final 4 για όλα όσα θα συναντήσεις;

«Προσπαθούν να μας μιλήσουν με ηρεμία χωρίς να μας αγχώσουν. Έχω παρακολουθήσει πολλά Final 4 από την τηλεόραση και ανυπομονώ να συμμετέχω επιτέλους σε ένα. Δε θα έλεγα πως έχουμε άγχος. Θα έλεγα πως υπάρχει ανυπομονησία».

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κατακτήσει το Final 4;

«Ό,τι κάνουμε όλο το χρόνο. Αν μείνουμε ενωμένοι και παίξουμε σα μία γροθιά πιστεύω πως θα αυξήσουμε τις πιθανότητές μας. Δε ξέρω αν θα το πάρουμε, αλλά σίγουρα θα έχουμε δώσει όλες μας τις δυνάμεις. Όλοι μαζί ενωμένοι».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ