2015-05-09 15:18:07
Φωτογραφία για «Δεν λύθηκε το πρόβλημα των σκουπιδιών…» στην Ηλεία
Στο θέμα της μη  αποκομιδής των απορριμμάτων, επανέρχεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου - Ολυμπίας, πως ως πρώτιστο μέλημά του έχει τη δημόσια υγεία, όπως και οι λοιποί επιστημονικοί φορείς της πόλης, ο Οδοντιατρικός  Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος και το Παράρτημα Πύργου ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, που επίσης συμπορεύονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αναφέρθηκαν και πάλι στο μείζον θέμα της μη αποκομιδής - ακόμα όλων - των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης μολυσματικών νόσων, δεν έχει εκλείψει, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας. Σημειώνουν μάλιστα πως, το θέμα θα πάψει να τους απασχολεί όταν θα φύγει και η τελευταία σακούλα  απορριμμάτων από τη πόλη και όταν η Πολιτεία  και οι τοπικές αρχές  θα  δώσουν οριστική λύση   στο πρόβλημα. «Δεν μπορούμε να μην διερωτηθούμε, το γιατί,  επί μακρό χρονικό  διάστημα  παραμένει  ουσιαστικά άλυτο το πρόβλημα, με  ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία
.  Είναι αλήθεια  τόσο  «ευτελής»  η  υγεία των πολιτών του Πύργου; ΄Η είναι τόσο μεγάλη η αδιαφορία  των  υπευθύνων;», αναρωτώνται στην κοινή δήλωση τους οι πρόεδροι των πέντε Επιστημονικών Φορέων της πόλης, που υπογράφουν την κοινή επιστολή - δήλωση, οι κ.κ Κατσαρός, Γαλανόπουλος, Θεοδωρόπουλος, Δημητρουλόπουλος και Κανελλόπουλος.

Η υγεία είναι αδιαπραγμάτευτη

«Γνωρίζουμε   - συνεχίζουν - ότι γίνεται μερική αποκομιδή  σε επιλεκτικά σημεία της πόλης,  όπως γνωρίζουμε επίσης  ότι  χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων   συνεχίζουν να είναι     συσσωρευμένοι σε επίσης  επιλεκτικά  σημεία της πόλης.

Χαιρετίζοντας  την αποκομιδή από τα σχολεία  (Ω,  τι  αυτονόητο κατόρθωμα!!)  εμμένουμε  στο αίτημα  για άμεση και πλήρη αποκομιδή   από όλη την   έκταση  της πόλης και τα  δημοτικά διαμερίσματά της. Εδώ  δεν χωράει πλέον καμία  καθυστέρηση.  Η δημόσια υγεία  για μας  είναι αδιαπραγμάτευτη και ξεφεύγει  από  «εμπόδια»  και «δικαιολογίες» που ουσιαστικά οξύνουν το πρόβλημα».

Εξάλλου, ζητούν απαντήσεις για την απομάκρυνση των κάδων απορριμμάτων από πολλές γειτονιές της πόλης, και επισημαίνουν για μια ακόμα φορά ότι «…ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος  νοσηρότητας  για τους πολίτες της πόλης ( οι μύγες και τα ποντίκια κάνουν πάρτι) και ότι  η καύση των απορριμμάτων  δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στη δημόσια υγεία». Τονίζουν τέλος την ανάγκη για την λήψη των κατάλληλων προστατευτικών μέτρων (γάντια, μάσκες, παπούτσια, στολές  κ.λ.π.) από τους εργαζόμενους που ασχολούνται με την αποκομιδή των απορριμμάτων, για την υγεία τους.

Έκκληση

«Εν κατακλείδι  πρωτίστως  ο ΙΣΠΟ  αλλά και οι λοιποί  επιστημονικοί φορείς  κάνουμε ύστατη έκκληση  προς πάσα κατεύθυνση για πλήρη και άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από τη πόλη.  Επιπλέον δηλώνουμε   ότι θα είμαστε  αρωγοί   σε όποια προσπάθεια  γίνει  από  οποιονδήποτε φορέα  αλλά και τη δημοτική αρχή  που σκοπό έχει  μακρόχρονη βιώσιμη λύση.

Σύντομα  θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις παρότι δεν άπτεται  του ρόλου μας και της θέσης μας».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ