2015-05-10 12:43:48
Φωτογραφία για Πέπλο μυστηρίου καλύπτει υπόθεση πολλαπλής ανθρωποκτονίας σε πόλη της Ελβετίας
Έχοντας δεχτεί δεκάδες κλήσεις από κατοίκους στο Βίρενλινγκεν για «βροχή» πυροβολισμών, αστυνομικοί έσπευσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου σε συγκρότημα κατοικιών της πόλης. Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι μ’ ένα αποτρόπαιο θέαμα. Πτώματα ανθρώπων βρίσκονταν πεσμένα στο έδαφος περιμετρικά του κτηρίου, ενώ νεκροί εντοπίστηκαν και σε διαδρόμους στο εσωτερικό του συγκροτήματος.

Ο αποκλεισμός της περιοχής ήταν άμεσος. Μπλόκα της αστυνομίας στήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ ξεκίνησαν έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων δείχνουν αστυνομικούς να έχουν σκεπάσει με σεντόνια τους νεκρούς, την ίδια στιγμή που άλλοι με προστατευτικές στολές συλλέγουν στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος. Επί τόπου έσπευσαν και ασθενοφόρα. Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης οι πυροβολισμοί ακούστηκαν λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ, τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).


Νεκρός ο δράστης - Εξετάζεται η εκδοχή των οικογενειακών διαφορών

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία αναφορικά με το τι ακριβώς συνέβη σε αυτήν την κοινότητα που εντάσσεται στο καντόνι Άαργκαου, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC μετέδωσε πως το φονικό φαίνεται να συνδέεται με οικογενειακές διαφορές.

Οι ελβετικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειαςΟ εκπρόσωπος της αστυνομίας, Bernhard Graser, τόνισε πως ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο ένοπλος και ορισμένα από τα θύματα φαίνεται να τον γνώριζαν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα πρώτα στοιχεία από την προανάκριση δείχνουν πως το αιματηρό συμβάν δεν συνδέεται με την τρομοκρατία.

Η αστυνομία, πάντως, παραμένει φειδωλή στις πληροφορίες που δίνει στους δημοσιογράφους, ενώ -όπως ανακοινώθηκε- το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Όλοι οι νεκροί ήταν ενήλικες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Independent».

Το Βίρενλινγκεν βρίσκεται περίπου 30 χλμ. βορειοδυτικά της Ζυρίχης και ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τους 4.000.

Πηγή: zougla
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΦΙΝΑΛΕ ΩΣ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΦΙΝΑΛΕ ΩΣ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ