2015-05-13 00:07:20
Φωτογραφία για Ο ΠΕΤΓΟΥΕΪ... ΤΟ FINAL 4, Η ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΤΟ... ΤΟΞΟ ΤΟΥ!
Στη δεύτερη του χρονιά στον Ολυμπιακό, παρά τους πολλούς τραυματισμούς σε διάφορα μέρη του σώματός του, κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα να προκριθεί στο Final 4 της Μαδρίτης.

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ είναι ένας από τους παίκτες που στηρίζει πολλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφορικά με το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και αυτό φάνηκε πολύ εν τη απουσία του όταν είχε βγάλει τον ώμο του.

Το "gavros.gr" μίλησε με τον Αμερικανό φόργουορντ και έμαθε... τα πάντα αναφορικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει το ματς, το πώς βίωσε τη μεταφορά του από την ζωή στο Ρέθυμνο στις τεράστιες απαιτήσεις του Θρύλου και της Ευρωλίγκας, αλλά και τον πανηγυρισμό με το βέλος που πλέον έχει γίνει... σήμα κατατεθέν του.

- Είναι κουραστική αυτή η αναμονή των τελευταίων ημερών ε; Πως νιώθεις που μετά από 28 παιχνίδια, θα μπεις στο αεροπλάνο και θα πας στη Μαδρίτη και στο Final 4;

«Είμαι σίγουρα χαρούμενος και ενθουσιασμένος που θα βρεθώ εκεί. Αλλά πλέον νιώθω καλά γιατί θα παίξω μετά από τόσο καιρό στην αναμονή. Θα πάμε λοιπον στη Μαδρίτη για να κερδίσουμε».


- Που θα κριθεί η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ; Γνωρίζεστε αρκετά καλά εξάλλου αφού έχετε αγωνιστεί ήδη δύο φορές την φετινή περίοδο απέναντι της «Το κλειδί για αυτό το παιχνίδι θα είναι το ριμπάουντ. Επειδή έχουν μεγάλα κορμιά, οπότε όπως είδαμε και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ, το πως πήγαν στα επιθετικά ριμπάουντ με τον Κιριλένκο και όλους τους παίκτες που δεν φοβούνται να βάλουν το σώμα τους στην φωτιά και να ψάξουν την επαφή. Οπότε εμείς πρέπει να τους αποτρέψουμε απο αυτό.

Έχουμε παίξει δύο φορές εναντίον τους φέτος και άλλες φορές τα προηγούμενα χρόνια, αφού πάνω κάτω έχουν κρατήσει τον κορμό τους. Άρα θα υπάρχουν μερικά κομμάτια να προσθέσουμε στην τακτική μας αλλά σε αυτού του είδους τα παιχνίδια αυτό που μετράει περισσότερο είναι η αυτοσυγκέντρωση και ο τρόπος που θα σταματήσεις τα σχέδια τους. Οπότε πιστεύω ότι θα μπούμε στο παρκέ για να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας και στο τέλος να πάρουμε το παιχνίδι».

-Η πρόκριση στο Final 4 είναι το ταβάνι αυτή της ομάδας; Όπως και νάναι είναι μεγάλη επιτυχία από μόνη της μετά από τόσους τραυματισμούς και απανωτές ατυχίες...

«Αυτό που ενδιαφέρει εμένα και τους υπόλοιπους είναι ότι δεν είμαστε απλά χαρούμενοι επειδή πήγαμε στο Final 4 απλά για το ταξίδι. Εμείς θέλουμε αφού τα καταφέραμε στο τέλος να βγούμε πρωταθλητές. Πρέπει να κατέβεις λοιπόν πιστεύω με αυτό το πλάνο και όχι του στιλ «εντάξει πήγαμε στο Final 4» και όλα έχουν τελειώσει. Πρέπει λοιπόν να πας και να είσαι έτοιμος για να σηκώσεις το τρόπαιο. Είναι μεγάλη πρόκληση αυτά τα δύσκολα ματς και εγώ θέλω να κερδίζω. Οποτε αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε και αυτό είναι που έχουμε εστιάσει σαν ομάδα».

- Θα κοιτάξετε ως ένα σημείο το ματς με τον Παναθηναϊκό; Έχετε αντιγράψει κάτι ή είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι αυτό με την ΤΣΣΚΑ;

«Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίζεις διαφορετικά. Υπάρχει λοιπόν διαφορετικό πλάνο για κάθε ομάδα καθώς έχουν παίκτες που κάνουν τέλεια κάποια συγκεκριμένα πράγματα και κάποια άλλα πολύ καλά. Οπότε κάθε ματς είναι διαφορετικό όπως και η τακτική του. Όσο για την ΤΣΣΚΑ, το παιχνίδι για μας είναι πάντα ίδιο και ξεκινάει από την άμυνα μας. Και όποιος είναι ο αντίπαλος εκεί εστιάζουμε. Θέλουμε λοιπον να είμαστε στιβαροί εκεί και τα πάντα μπορούν να συμβούν».

-Κάτι για σένα τώρα. Πως νιώθεις αυτά τα δύο χρόνια στον Ολυμπιακό; Μετά από το Ρέθυμνο και τις χαμηλές απαιτήσεις στην Κρήτη, ήρθαν τα τρία παιχνίδια ανά εφτά μέρες με τον Θρύλο και οι τεράστιες διαφορές από την προηγούμενη ομάδα σου. Δύσκολη η μετάβαση αυτή;

«Μπορώ να σου πω πως το Ρέθυμνο με προετοίμασε. Του οφείλω πολλά γιατί στο Ρέθυμνο βοήθησαν το παιχνίδι μου να φτάσει στο επόμενο επίπεδο και μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω. Και στον Ολυμπιακό τώρα βλέπεις μία μεγάλη διαφορά. Δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια σίγουρα την εβδομάδα, ο ανταγωνισμός είναι πολύ δυνατός κάτι που είναι ως ένα σημείο και τρελό. Δηλαδή κάθε ματς ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα όλες οι ομάδες θέλουν να σε κερδίσουν για να μπορούν μετά να... καυχιούνται και να λένε "κερδίσαμε τον Ολυμπιακό" ή να πει κάποιος παίκτης "Σκόραρα 20 πόντους εναντίον στον Ολυμπιακό" και παρόμοια πράγματα. Οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος κάθε μέρα».

- Είσαι ρούκι σε Final 4. Πως θα αντιμετωπίσεις όλη αυτήν τη νέα εμπειρία; Το έχεις σκεφτεί ήδη; Υπάρχει κάποιος φόβος; Άγχος;

«Δεν έχω κάποιο φόβο, αλλά σίγουρα θα έχω κάποια νευρικότητα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα βρίσκομαι στο Final 4 και πιστεύω είναι λογικό να έχω κάποιο άγχος. Αλλά εκτός από αυτό και νομίζω μετά το πρώτο λεπτό στο ματς θα φύγει όλη αυτή η νευρικότητα. Είναι απλά μπάσκετ και τώρα θα πρέπει να βγεις έξω και να είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση».

-Τέλος, αυτός ο πανηγυρισμός με το τόξο πως προέκυψε; Αρέσει ιδιαίτερα και στον κόσμο...

«Το είδα από τον Γουές Μάθιους των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Αυτός το έκανε για πρώτη φορά δύο τρία παιχνίδια μετά από τον τραυματισμό που είχε. Οπότε όταν επέστρεψα από τον δικό μου τραυματισμό άρχισα να το κάνω. Και νομίζω πια ότι είναι και... πετυχημένο. Τα τρίποντα είναι λες και βάζεις στον άλλο ένα... σημάδι. Και όταν έχεις ένα τόξο στα χέρια σου οφείλεις να είσαι συγκεντρωμένος για να πετύχεις το κέντρο του στόχου και μ αρέσει πολύ αυτό».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ