2015-05-13 10:58:39
Φωτογραφία για Έλενα Δούσκα: Σώθηκε ο χώρος εμφιάλωσης και τα γραφεία της Cavino
Τις πρώτες δραματικές ώρες που ξέσπασε η φωτιά στην Cavino βρέθηκε στους χώρους της η Ελενα Δούσκα, εκ των συνεταίρων της ιστορικής οινοποιίας του Αιγίου.

«Οι φλόγες ξέσπασαν από χώρο αναλωσίμων και δίπλα ακριβώς υπήρχαν χώροι αποθήκευσης του εργοστασίου. Γι' αυτό τον λόγο οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα, εξαιτίας των εύφλεκτων πρώτων υλών στην αποθήκη. Ευτυχώς ο χώρος εμφιάλωσης και τα γραφεία μας έχουν παραμείνει ανέπαφα» σημειώνει η κ. Δούσκα στην «Πελοπόννησο» με όση ψυχραιμία μπορούσε να διαθέτει, βλέποντας να κινδυνεύουν οι κόποι μιας ζωής και μια οικογενειακή ιστορία δεκαετιών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων που είχαν σπεύσει στην περιοχή δέκα οχήματα ήταν να μην καταστραφούν οι χώροι παραγωγής και τα γραφεία. Και μόνο το γεγονός ότι οι φλόγες ξέσπασαν από τους χώρους αποθήκευσης, δεν έδινε πολλές ελπίδες ότι θα κατάφερναν να τη θέσουν υπό έλεγχο στο συγκεκριμένο σημείο
. Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν ο τεχνολογικός εξοπλισμός παραγωγής και εμφιάλωσης του εργοστασίου να μην υποστεί ζημιά. Εχουν όμως καταστραφεί οι αποθηκευτικοί χώροι. Επιπρόσθετα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επεδίωκαν με κάθε τρόπο να μείνουν ανέπαφες από τη φωτιά κάποιες δεξαμενές του εργοστασίου γεμάτες αλκοόλη, μιας και η έκρηξη θα είχε ολέθρια αποτελέσματα. Τελικά τα χειρότερα αποσοβήθηκαν, διαφορετικά το ύψος των ζημιών θα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Σημειωτέον ότι κοντά στο εργοστάσιο, στην είσοδο του Αιγίου από Πάτρα, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση σπίτια. Ωστόσο οι φλόγες δεν ξέφυγαν, για να προκαλέσουν και άλλες καταστροφές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ