2015-05-14 13:43:16
Φωτογραφία για Έξαλλοι οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ και τα δύο ηλεκτρονικά συστήματα
Την έντονη δυσφορία τους εκφράζουν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ με αφορμή επιστολή του διοικητή του Οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντού, στην οποία αναφέρεται ότι «δεν εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους, ενώ υπάρχει πλήρης καταγραφή στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e-syntagografisi». Ας θυμηθεί ο ΕΟΠΥΥ πόσα χρωστά σε παρόχους υγείας και ασφαλισμένους, υπογραμμίζει η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι ας προχωρήσει έστω και στο τέλος της θητείας του σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, σε διαφορετική περίπτωση, ο κλάδος θα προχωρήσει σε άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αναφέρει σχετικά η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ:

«Δεν θα χρεωθούμε την πλήρη ανικανότητα του Οργανισμού σας να διασυνδέσει σε πραγματικό χρόνο τα δύο ηλεκτρονικά συστήματα (e-dapy, e-syntsgigrafisi) φορτώνοντας στους ιατρούς, άχρηστες και ανούσιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που στερούν πολύτιμο χρόνο από τον ασφαλισμένο. Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ είναι υπέρ του ελέγχου και της διαφάνειας αλλά δεν ανέχεται δημιουργία εντυπώσεων λίγες μέρες πριν την λήξη των συμβάσεων.


Είναι καιρός να θυμηθεί ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, που χρωστά δισεκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, ότι ο ΕΟΠΥΥ υπάρχει ακόμη ακριβώς επειδή επί σειρά ετών έχει ατόκως χρηματοδοτηθεί από τους ιατρούς καθώς και από τους λοιπούς παρόχους υγείας.

Είναι καιρός να θυμηθεί ο κ. Κοντός ότι χρωστά πάνω από 1,5 δις σε γιατρούς και λοιπούς προμηθευτές, δεν κατάφερε στοιχειωδώς να οργανώσει τον οργανισμό, τόσο διοικητικά όσο και οικονομικά, δεν κατάφερε καν να αποστείλει στους γιατρούς ένα σχέδιο σύμβασης προκειμένου να υπογράψουν, όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένο κράτος στον κόσμο, είναι καιρός να θυμηθεί ο κ. Κοντός ότι χρωστά δεκάδες εκατομμύρια στους ίδιους τους ασφαλισμένους του.

Θυμίζουμε λοιπόν στον κ. Κοντό, που φωνασκεί χωρίς αποτέλεσμα, ότι καμία καταγγελία δεν έχει αποδειχθεί και ακόμη και στις περιπτώσεις που διέκοψε συμβάσεις, λόγω τάχα υτπερσυνταγογράφησης, έχουν ΟΛΕΣ καταπέσει στα Ελληνικά δικαστήριο».

Καλούμε λοιπόν τον ΕΟΠΥΥ και τον Πρόεδρό του, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, να σταματήσει τις κινήσεις εντυπωσιασμού, να ζητήσει επίσημα συγνώμη από τους χιλιάδες γιατρούς της χώρας που στηρίζουν το χρεοκοπημένο οργανισμό που διοικεί και να προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις έστω και στις τελευταίες μέρες της θητείας του. Σε αντίθετη περίπτωση θα απαντήσουμε με άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις.

«κ. Κοντέ κάντε πρώτα σωστά την δουλειά σας, απολογηθείτε στα εκατομμύρια των ασφαλισμένων σας, πληρώστε αυτά που χρωστάτε, προχωρείστε σε νέες ΝΟΜΙΜΕΣ συμβάσεις και μετά μπορούμε να συζητήσουμε τις δήθεν καταγγελίες που επί χρόνια αναμασάτε» καταλήγει η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/item/329826-eksalloi-oi-symvevlimenoi-giatroi-me-ton-eopyy-kai-ta-dyo-ilektronika-systimata#ixzz3a6hjCHVn
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ