2015-05-17 12:27:05
Φωτογραφία για Αντίθετη με την ποσόστωση μεταναστών η Γαλλία
Η Γαλλία πέρασε την Κυριακή στην ομάδα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι αντίθετες με την εισαγωγή ποσοστώσεων στην κατανομή των μεταναστών και των προσφύγων μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως πρότεινε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Θέλουμε να είμαστε εξαιρετικά σαφείς ως προς το σημείο αυτό: τάσσομαι κατά της εισαγωγής ποσοστώσεων για τους μετανάστες. Κάτι τέτοιο δεν αντιστοιχεί στις γαλλικές προτάσεις", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς , που βρέθηκε σήμερα στην περιοχή των ιταλο-γαλλικών συνόρων όπου, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, έχουν συλληφθεί περί τους χίλιους μετανάστες .

Το σχέδιο δράσης για τη μετανάστευση και το άσυλο που παρουσιάσθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει την εισαγωγή υποχρεωτικών ποσοστώσεων για την δίκαιη κατανομή των προσφύγων και, σε περίπτωση κρίσης, για την ανακατανομή των αιτούντων ασύλο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


"Το άσυλο αποτελεί δικαίωμα που χορηγείται σύμφωνα με διεθνή κριτήρια που εφαρμόζονται από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Για τον λόγο αυτόν επίσης ο αριθμός των ατόμων που το δικαιούνται δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν ποσοστώσεων: ή δικαιούσαι άσυλο ή όχι", είπε ο γάλλος πρωθυπουργός εξηγώντας:

"Αυτό που λέει η Γαλλία είναι ότι οι πρόσφυγες πρέπει να κατανεμηθούν μεταξύ των κρατών μελών κατά δίκαιο τρόπο. Αυτό προϋποθέτει ότι θα ληφθούν υπ΄όψιν οι προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει. Σήμερα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία υποδέχονται το 75% των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη".

"Η Γαλλία έχει ήδη κάνει πολλά: 5.000 σύροι και 4.500 ιρακινοί πρόσφυγες έχουν γίνει δεκτοί στη Γαλλία από το 2012. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, φροντίζοντας οι προσπάθειες να κατανεημηθούν δίκαια", είπε ο πρωθυπουργός μίας χώρας όπου η μετανάστευση αποτελεί λεπτό θέμα, τη στιγμή που η γαλλική άκρα δεξιά επενδύει σε μία αντιευρωπαϊκή, αντιμεταναστευτική ρητορική, ενώ η δεξιά αντιπολίτευση υπό τον Νικολά Σαρκοζί ζητεί συστηματικά την αναθεώρηση των συμφωνιών του Σένγκεν για την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ