2015-05-18 07:58:13
Φωτογραφία για Οι Καμμένος και Κοτζιάς στις Βρυξέλλες για την  κοινή σύνοδο των ομολόγων τους
Η επιχείρηση «EUNAVFOR MED» και η συνεργασία ΕΕ και ΝΑΤΟ στο τραπέζι των συνομιλιών

Στην κοινή σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Αμύνης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι υπουργοί Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος και Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Πριν από την κοινή σύνοδο των δύο ομάδων υπουργών των κρατών – μελών της ΕΕ, θα έχει προηγηθεί για μεν τον ΥΕΘΑ η συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμύνης (EDA), για δε τον ΥΠΕΞ η αντίστοιχη συμμετοχή του στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Συμφώνως με τον πρόγραμμα των εργασιών, το θέμα της ασφάλειας και της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην Ανατολική και Νότια Γειτονία, και ιδίως τη Συρία, το Ιράκ και την Ουκρανία, θα συζητηθεί στο πλαίσιο κοινού γεύματος εργασίας των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών-μελών της ΕΕ, που θα ακολουθήσει, παρουσία και του Γενικού Γραμματέως του ΝΑΤΟJens Stoltenberg.


Θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκεται η προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου του Ιουνίου για θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας και η συζήτηση σχετικά με την Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας.

Ακολούθως, με τη συμμετοχή και του επιτρόπου Μεταναστεύσεως και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα πραγματοποιηθεί εκτενής συζήτηση για την ευρωπαϊκή πολιτική μεταναστεύσεως και για το σχεδιασμό της επιχείρησης «EUNAVFOR MED» στη νότια και κεντρική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Αμύνης και Ασφαλείας της ΕΕ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του ΣΕΥ θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και το Μπουρούντι, καθώς και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Ειδικότερα, υπό το φως της συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ, θα αξιολογηθούν οι προοπτικές επανέναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων, καθώς και ο ρόλος που θα μπορούσε να παίξει η ΕΕ.

Λ.Σ.Μ.

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ