2015-05-19 16:07:06
Φωτογραφία για ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ, ΣΤΑΘΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ
Νέα σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών, αυτήν την ώρα, με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, αφού αύριο, Τετάρτη, αρχίζουν εκ νέου στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο Brussels Group, με φυσική παρουσία των δύο πλευρών.  Συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής των διαπραγματεύσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εν τω μεταξύ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης απέστειλε επιστολή προς τα ευρωπαϊκά κόμματα της Αριστεράς αλλά και κόμματα, συνδικάτα και κοινωνικά κινήματα του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου στην Ευρώπη, καλώντας για στήριξη και ενέργειες συμπαράστασης και αλληλεγγύης στη σκληρή διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

«Μετά από τέσσερις μήνες εξαντλητικών διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές, η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε σε μια καθοριστική στιγμή για το μέλλον της, για το μέλλον των λαών της και της δημοκρατίας στην Ευρώπη
. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για διαπραγμάτευση προς όφελος των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι: «Η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται κοπιαστικά για τη σύναψη μιας προωθητικής και αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, ενόσω εξυπηρετεί όλες τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας χωρίς πρόσβαση σε δανεισμό», προσθέτοντας: «Ωστόσο η ενορχηστρωμένη από τους θεσμούς χρηματοπιστωτική ασφυξία έχει φέρει σε οριακό σημείο τα δημόσια οικονομικά, με την προσδοκία να κάμψει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης».

«Η πιστωτική ασφυξία δεν θα αφήσουμε να μεταβληθεί σε ασφυξία της ελληνικής και της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, των αξιών της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των ευρωπαϊκών λαών. Τις κόκκινες γραμμές μας τις χάραξε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 25 Γενάρη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ