2015-05-20 15:44:22
Φωτογραφία για Πύργος: Ξεκινά την Πέμπτη η αποκομιδή των σκουπιδιών στα χωριά
Με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Πύργου, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη παρόντος του δημάρχου κ. Γαβρίλη Λιατσή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων και των Εντεταλμένων Συμβούλων του Δήμου Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου συζητήθηκαν σοβαρά θέματα που απασχολούν το Δήμο.

Βασικότερο βεβαίως όλων τούτη τη στιγμή, ήταν η έναρξη της αποκομιδής των σκουπιδιών που έχουν πνίξει τα χωριά και γι αυτό οι πρόεδροι μετέφεραν την αγανάκτηση των κατοίκων των περιοχών τους.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε λεπτομερώς τους προέδρους για τον τρόπο αποκομιδής των απορριμμάτων από τις Τ.Κ. και τους διαβεβαίωσε ότι η οποία αποκομιδή θα αρχίσει από την προσεχή Πέμπτη, αφού αύριο ολοκληρώνεται με βάση το πρόγραμμα που έχουν καταρτίσει η απομάκρυνση των σκουπιδιών από το κέντρο της πόλης. Έτσι και για τις τοπικές κοινότητες υπάρχει πρόγραμμα εβδομάδας και χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί προκειμένου να μαζευτούν τα σκουπίδια το συντομότερο δυνατό.


Επίσης έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο «κόκκινο» και οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.

Ακόμα έγινε αναφορά στη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας νέων στην Τ.Κ. Σκαφιδιάς, το οποίο προετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους καλοκαιρινούς μήνες, μαθητές των 2 τελευταίων τάξεων του δημοτικού, των ορεινών και ημιορεινών τοπικών κοινοτήτων του Δήμου μας.

Πολλοί εκ των προέδρων διατύπωσαν τις απόψεις τους για πολλά θέματα που απασχολούν τις ΤΚ πέρα από αυτό των σκουπιδιών, όπως η υλοποίηση απαραίτητων έργων, η ανάγκη για αγροτική οδοποιία κ.ο.κ και πήραν απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Οι πρόεδροι των Τ.Κ. έδειξαν την κατανόησή τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και εξέφρασαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν ουσιαστικά ώστε να ξεπεραστούν τα σημερινά προβλήματα, ωστόσο υπήρχαν και ενστάσεις για διάφορα θέματα.

Οι συναντήσεις των προέδρων των ΤΚ με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, πραγματοποιούνται τακτικά, και αποφασίστηκε να συνεχιστούν και στο μέλλον για να μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους και να μπαίνουν στο τραπέζι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά και που σαφώς είναι πολλά..

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ