2015-05-20 19:00:15
Φωτογραφία για Απόφαση - σοκ: Απολύονται δέκα υπάλληλοι της ΔΕΥΑΗ
Σε κατάσταση ...

εκτάκτου ανάγκης φέρνει τη Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Ηρακλείου, απόφαση του Πρωτοδικείου Ηρακλείου που αποφασίζει την οριστική απόλυση 10 υπαλλήλων της ΔΕΥΑΗ.

Η απόφαση της 15ης Μαΐου, που φέρνει τη διοίκηση της Επιχείρησης προ τετελεσμένου, ορίζει ότι οι 10 υπάλληλοι αποχωρούν και μάλιστα ... παρ'αυτα, καθώς είχαν μονιμοποιηθεί από παλιότερη διοίκηση, με μη σύννομο τρόπο.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Νίκος Φακουρέλης, θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ξεκινάει αυτή την ώρα, καθώς η ήδη δεδομένη έλλειψη προσωπικού επιτείνεται και φέρνει την επιχείρηση σε οριακή κατάσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, με βάση τη νέα αυτή εξέλιξη, από τις 175 θέσεις που προβλέπονται στο οργανόγραμμα, καλυμμένες πια θα είναι μόνο οι 129.

Αναφέρει δε ενδεικτικά ότι το Λογιστήριο της επιχείρησης θα λειτουργεί με δύο άτομα, ενώ το γραφείο προσωπικού και το τμήμα νέων συνδέσεων μένουν εντελώς ακάλυπτα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, η πιο νευραλγική επιχείρηση του δήμου αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο για τη λειτουργία της, ο οποίος προέρχεται από "τη μνημονιακή αναστολή των προσλήψεων, τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων της και την αποχώρηση συμβασιούχων κατόπιν των αποφάσεων της Δικαιοσύνης".

Ο κ.Φακουρέλης φέρνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης και πρόκειται να ζητήσει την άμεση σύγκληση του Σώματος για το μείζον αυτό ζήτημα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ