2015-05-21 17:12:07
Φωτογραφία για Σκληρή κριτική Μανώλη Κεφαλογιάννη στον Σκοπιανό Πρωθυπουργό
Επίθεση και σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΚΟ των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης  Κεφαλογιάννης κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον Σκοπιανό  πρωθυπουργό  Νίκολας Γκρουέφσκι ο οποίος μάλιστα ήταν παρόν. Είπε χαρακτηριστικά, ότι «οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και όλοι οι υπηρεσιακοί τους παράγοντες σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν αποκλειστικά  το συνταγματικό όνομα  FYROM όταν αναφέρονται στο κράτος των Σκοπίων».

«Τα Σκόπια δυστυχώς – συνέχισε στην παρέμβασή του ο Μανώλης Κεφαλογιάννης -  ακολουθούν εθνικιστική πολιτική και αποτελούν πλέον παράγοντα αποσταθεροποίησης της περιοχής έχοντας ανοικτά μέτωπα με όλους τους γείτονές τους».

 Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέλυσε και τα προβλήματα του Γκρουέφσκι:  «Υπάρχουν έντονες αποσχιστικές τάσεις από την αλβανική μειονότητα. Η Δημοκρατία δεν λειτουργεί. Το Κοινοβούλιο λειτουργεί χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει την κυβέρνηση για υποκλοπές και μη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ανύπαρκτη και ο Τύπος υπό διωγμό».

Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ρωτά  «αν πιστεύει  ο κ. Γκρουέφσκι ότι μπορεί η χώρα του που δείχνει να μην σέβεται τα κοινοτικά κεκτημένα και τις αρχές και αξίες της ευρωπαϊκής οικογένειας να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαδικασίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση;»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ