2015-05-28 10:37:09
Φωτογραφία για Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων - Τι αλλάζει στις συντάξεις
Αντισυνταγματική έκρινε η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αργά το βράδυ της Τετάρτης την εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη από 1000 ευρώ και άνω, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να υποχρεούται να την εφαρμόσει αναδρομικά.

Όπως είπε στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο Αλέξης Μητρόπουλος, η απόφαση είναι "δεσμευτική" και "αμετάκλητη" ενώ τόνισε ότι δεν αποφασίστηκε αναδρομική κατάργηση της εισφοράς λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση αφορά όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους που λαμβάνουν από ένα ποσό και άνω είτε προσέφυγαν οι ίδιοι είτε όχι. Τόνισε ότι εάν ήταν αναδρομική η εφαρμογή, το κόστος θα υπερέβαινε το 1 δισ.

Με βάση την ίδια απόφαση το κράτος πρέπει άμεσα να παύσει τη σχετική παρακράτηση.

Επί της ουσίας η απόφαση αυτή η οποία είναι δεσμευτική για το κράτος οδηγεί σε αυξήσεις των συντάξεων κάθε μήνα καθώς δεν θα υπάρχει πλέον η παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς.

Σημειώνεται ότι ο νόμος που κρίθηκε αντισυνταγματικος προέβλεπε ότι κάθε συνταξιούχος με σύνταξη 1.000-1.500 ευρώ θα κατέβαλε εισφορά 5% μηνιαίως, για ποσά από 1.500-2.000 ευρώ η εισφορά ήταν της τάξης του 10% ανά μήνα, για ποσά από 2.000-2.500 ήταν 15% ανά μήνα και για ποσά μεγαλύτερα των 2.500 ευρώ η εισφορά ήταν 20% το μήνα.
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ