2015-06-05 18:18:31
Φωτογραφία για Παρακαλουθείστε LIVE τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή - «Καθαρές κουβέντες» από την αντιπολίτευση, θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει στις 6.30 τη Βουλή για τις εξελίξεις στο «μέτωπο» των διαπραγματεύσεων και φυσικά για τις ιταμές «προτάσεις» των δανειστών, όπως διατυπώθηκαν στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η αποψινή συζήτηση, που θα διεξαχθεί βάσει του άρθρου 142Α του κανονισμού και στην οποία θα λάβουν το λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί.

17.28 "Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι προκλητικές και δεν γίνονται αποδεκτές», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία επισημαίνει ότι «η επιμονή τους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαράθα πέσει στο κενό.

Προσκρούει στην κοινή λογική, αλλά και στην εντολή του ελληνικού λαού για υπέρβαση της λιτότητας και επαναφορά της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας».

Σύμμαχός μας είναι ο ελληνικός λαός, σε αυτόν απολογούμαστε και από αυτόν αντλούμε δύναμη και έμπνευση για τις μάχες που έρχονται, αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.


15.11 Προ των ευθυνών της θα φέρει την αντιπολίτευση, απόψε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει προγραμματιστεί για τις 18.30, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ενημερώσει το ελληνικό κοινοβούλιο για τις εξελίξεις στο σκληρό μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και αναμένεται να τους ζητήσει να λάβουν ξεκάθαρη θέση σε αυτά που ζητούν οι εταίροι, έτσι όπως παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Παράλληλα, θα καλέσει την αντιπολίτευση να αποσαφηνίσουν εάν όντως στηρίζουν την κυβερνητική προσπάθεια και την αντίσταση στις αξιώσεις των δανειστών.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την πρόταση των θεσμών ως προς την διαπραγμάτευσή τους με την ελληνική πλευρά, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τη στάση των δανειστών.

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της αποψινής συνεδρίασης της Βουλής. Η ενημέρωση των μελών του κομματικού οργάνου, γίνεται από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος κατά πληροφορίες, επανέλαβε ότι το κείμενο της ελληνικής πλευράς τη μόνη ρεαλιστική λύση και πως η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να δεχθεί αντιλαϊκά μέτρα.

Την ίδια ώρα κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνουν ότι: «Είναι προφανές ότι η δέσμευση σε συγκλίσεις δεν μπορεί παρά να αφορά και τα δύο μέρη και να οδηγεί σε συνολική λύση».

«Το σχέδιο προτάσεων της Ελληνικής κυβέρνησης δεν συνιστά σύνοψη του προγράμματός της, αλλά καταγραφή των συγκλίσεων που σημειώθηκαν στο Brussels Group. Πρόκειται για το πλαίσιο- βάση μιας κοινά αποδεκτής συμφωνίας που θα διασφαλίσει συνολικά τη χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας», τονίζουν οι ίδιες πηγές για το σχέδιο προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Επισημαίνουν παράλληλα πως «η πρόταση, αντιθέτως, των δανειστών παρέκαμψε τις τετράμηνες διαπραγματεύσεις επιστρέφοντας στο μνημονιακό πρόγραμμα που απορρίφθηκε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ