2015-06-06 21:20:03
Φωτογραφία για Νέα τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ - Το Μαξίμου διαψεύδει τις αναπάντητες κλήσεις Τσίπρα στον Γιούνκερ
Nεώτερη ενημέρωση: Επιβεβαίωσε σύμφωνα με τη naftemporiki η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα ότι υπήρξε αίτημα από την Αθήνα για τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ με έμμεσο τρόπο απάντησε ότι οι δύο πλευρές δεν μίλησαν χωρίς να εξηγεί τους λόγους.

Ειδικότερα, ερωτηθείσα αν είναι αλήθεια ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής κι αν ναι γιατί δεν μίλησαν, η κ. Αντρέεβα απάντησε:

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε αίτημα για τηλεφωνική συνομιλία. Ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα παραμείνουν οπωσδήποτε σε επαφή τις επόμενες μέρες, όπως είχε ειπωθεί και το βράδυ της Τετάρτης».

Νεώτερη ενημέρωση: Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.


"Ευρωπαίος αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις" αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν δέχθηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για "παραφιλολογία που συνεχίζεται" και προσθέτουν: "μετά την πρόταση των θεσμών, που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις! Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών".

Στο μεταξύ νέα τηλεδιάσκεψη αναμένεται να έχει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η αντεπίθεση των εταίρων: Αρνήθηκε τηλεφώνημα του Τσίπρα ο Γιούνκερ- Σούλτς: Καθυστερεί και παίζει παιχνίδια- Γκάμπριελ: Η Ευρώπη έχει φτάσει στα όριά της με την Ελλάδα
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ