2015-06-10 21:04:24
Φωτογραφία για Τέλος Ιουνίου οι βαθμοί στις Πανελλαδικές
Έως τις 19 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση των γραπτών όλων των μαθημάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, στις οποίες συμμετείχαν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι βαθμοί αναμένεται να ανακοινωθούν στα Λύκεια της χώρας κατά την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Ήδη, πάντως, στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα δείχνουν ότι οι επιδόσεις των υποψηφίων σε κρίσιμα μαθήματα -όπως είναι τα Μαθηματικά, η Φυσική και τα Αρχαία Ελληνικά κατεύθυνσης- είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι σε όλο το εύρος της βαθμολογικής κλίμακας, επηρεάζοντας πτωτικά τις βάσεις εισαγωγής ακόμα και στα «ρετιρέ», όπως είναι τα Πολυτεχνεία. Εξάλλου, πτωτικά επηρεάζει τις σχολές της περιφέρειας και των πέντε επιστημονικών πεδίων η μείωση των μετεγγραφών στο 10% του αριθμού εισακτέων των κεντρικών ΑΕΙ.

Με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, τονίζεται ότι ήδη από χθες θα πρέπει να έχει «κλειδώσει» η βαθμολόγηση των γραπτών στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο περιλαμβάνεται η Έκθεση, καθώς και στα τέσσερα μαθήματα γενικής παιδείας (Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Ιστορία, Φυσική, Βιολογία).


Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης για τα υπόλοιπα μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των επαναληπτικών εξετάσεων, θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 19 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι μπορούν να μελετούν το μηχανογραφικό δελτίο με τις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (www.minedu.gov.gr), ενώ μετά τις 15 Ιουνίου θα πρέπει να απευθυνθούν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να το υποβάλουν ηλεκτρονικά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ