2015-06-18 14:07:42
Φωτογραφία για Πάτρα: SOS από τον Δήμο για τη συνέχιση των δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας
Τη συνέχιση της χρηματοδότησης και την πληρωμή των εργαζομένων στις δομές που έχει αναπτύξει ο Δήμος Πατρέων εδώ και δυο χρόνια στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και της δράσης «Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας» ζητά η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πατρέων.

Όπως επισημάνθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου "βασικές κοινωνικές δομές των Δήμων ευκαιριακά στηρίζονται μέσω ΜΚΟ με στόχο την διαχείριση της φτώχειας. Τέτοιες δομές στον Δήμο της Πάτρας είναι το κοινωνικό παντοπωλείο, τα συσσίτια, δομές της Πρόνοιας.

Μεγάλο μέρος των εργαζομένων στις συγκεκριμένες δομές προσλαμβάνονται μέσω ΜΚΟ. Στον Δήμο μας απασχολούνται συγκεκριμένα 21 εργαζόμενοι σε τέτοιες ευαίσθητες θέσεις.

Η κάλυψη βασικών δομών των Δήμων από τέτοιες οργανώσεις εκτός από το ότι έχουν τους εργαζόμενους σε μία μόνιμη ομηρία και διαρκή ανασφάλεια, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία κοινωνικών δομών του Δήμου.


Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα έληγε τον Ιανουάριο και πήρε παράταση με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας έως 30 Ιουνίου 2015.

Παρά την απόφαση του Υπουργείου για παράταση και χρηματοδότηση οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και οι αντίστοιχες δομές παραμένουν στον αέρα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μετά το τέλος Ιουνίου να μην μπορούν να λειτουργήσουν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις μέρες μας, δεδομένου και της κατάστασης που βιώνουν καθημερινά οι άνθρωποι που χρήζουν ανάγκης των συγκεκριμένων δομών.

Είναι αναγκαίο να συνεχιστούν οι δράσεις αυτές, όμως, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Είναι επίσης αναγκαίο οι εργαζόμενοι που ήδη εργάζονται στα προγράμματα αυτά να περάσουν στις δομές του Δήμου.

-Ζητάμε άμεσα να μας γνωστοποιήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Δηλαδή, να συνεχιστεί η χρηματοδότηση και να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.

-Να συνεχιστεί η χρηματοδότηση προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου, σε μόνιμη βάση και όχι ευκαιριακά, εμβαλωματικά

-Να αποδεσμευτούν οι εργαζόμενοι από την εργασιακή ομηρία των διάφορων ΜΚΟ και άλλων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που συμβάλλουν στην αποδυνάμωση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών δομών του Δήμου και να ενταχθούν στο προσωπικό του Δήμου προκειμένου να μπορέσουν απρόσκοπτα το επόμενο διάστημα να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των κοινωνικών δομών".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ