2015-06-20 17:54:07
Φωτογραφία για Η αγωνία των υπέρβαρων αθλητών για εύρεση φαγητού!
Απέχει έξι στάσεις μετρό. Ωστόσο οι μυρωδιές του φαγητού, ειδικά από τηγανητά κρεμμύδια και μπέικον και δεδομένου ότι πρόκειται για την «πόλη των ανέμων», όπως αποκαλείται η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, φθάνουν μέχρι στο κέντρο της πρωτεύουσας, που λέει ο λόγος.

Ο Αυστριακός πρωταθλητής του σάμπο Κ. Τσέκιτς

Ο Αυστριακός πρωταθλητής του σάμπο Κ. Τσέκιτς

Το Χωριό διαθέτει δύο εστιατόρια για τις ανάγκες των 6.000 αθλητών και αθλητριών που μετέχουν στους Ευρωπαϊκούς αγώνες: ένα πελώριο, με διεθνή, κατά βάση, κουζίνα και ένα μικρότερο, που σερβίρει αποκλειστικά εγχώρια φαγητά. Οπως, για παράδειγμα, το εθνικό τους φαγητό, τα κρεμμύδια γεμιστά με αρνίσιο κιμά και λίπος.

Ωστόσο, τα προβλήματα με το φαγητό είναι πολλά, ιδίως στο μεγάλο εστιατόριο που φιλοξενεί και τη «μερίδα του λέοντος» των αθλητών.

Η μονοτονία γεύσεων του φαγητού καθημερινά έχει αρχίσει και προκαλεί μουρμούρες, κυρίως από τους... ευμεγέθεις του Χωριού των αγώνων, τους υπέρβαρους αθλητές.


Κομμάτια κοτόπουλου και πολύ σκληρού βοδινού υπάρχουν πάντα, πρωί και βράδυ, ωστόσο σπάνια βρίσκει κανείς κάτι διαφορετικό. Η ποικιλία είναι άγνωστη λέξη.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι μουσουλμανική χώρα, ως εκ τούτου δεν σερβίρεται χοιρινό.

Οι Ρουμάνοι Ν. Νατέα και Β. Σιμιονέσκου σε μεταξύ τους αγώνα

Οι Ρουμάνοι Ν. Νατέα και Β. Σιμιονέσκου σε μεταξύ τους αγώνα

Μόνον σε μια άκρη του εστιατορίου υπάρχει πού και πού ένα ταψί με ψητά κομμάτια χοιρινού σε πολύ περιορισμένη ποσότητα, με συνέπεια να γίνεται ανάρπαστο και να μην καλύπτει τις ανάγκες.

Η ευθύνη της λειτουργίας ανατέθηκε σε μία αγγλική εταιρεία που δεν έχει αφήσει ευχαριστημένους τους αθλητές με τις επιλογές της σε θέματα γεύσης.

Μόνον το πρωινό θεωρείται πλούσιο και γευστικό.

Στο εστιατόριο με τα εθνικά φαγητά οι περισσότεροι πρέπει να κάθονται στο πάτωμα ή σε σκαμπό για το φαγητό τους.

Ωστόσο, εκεί μπορεί να βρει κανείς ψητά σουτζουκάκια με μπόλικα μπαχαρικά, ψητά παϊδάκια, φαγητό με μελιτζάνες.

Ετσι, τις τελευταίες ημέρες, το μικρό εστιατόριο γεμίζει ασφυκτικά, με πρώτους πελάτες τους υπέρβαρους, οι οποίοι γρήγορα ανακαλύπτουν τις ωραίες γεύσεις. Είναι λίγοι, αλλά εκλεκτοί.

Καταβροχθίζει ποσότητες

Αν έκαναν εκλογές ώστε να κερδίσει ο πιο βαρύς του Αθλητικού Χωριού... πρωθυπουργός θα εκλεγόταν ο 23χρονος Αυστριακός πρωταθλητής του σάμπο, Κέβιν Ράζιτ Τσέκιτς, που ζυγίζει 180 κιλά με μπόι μόλις 1μ75. Μια... μπάλα αληθινή, που δεν βρίσκει ρούχα στα μέτρα του. Καταβροχθίζει απίστευτες ποσότητες καθημερινά και είναι βέβαια το πλέον αναγνωρίσιμο πρόσωπο και στα δύο εστιατόρια. Πολλές φορές, κυρίως τα μεσημέρια, φεύγει από το ένα εστιατόριο και καταλήγει στο άλλο για... συμπλήρωμα.

Το βασικά... υπουργεία θα αναλάμβαναν οι Ρουμάνοι πρωταθλητές σάμπο, Ντάνιελ Νατέα, 23 χρόνων, με 170 κ. σωματικό βάρος και 2μ01 ύψος και ο Βλάντουτ Σιμιονέσκου, 25 χρόνων, 144 κιλά και ύψος 1μ90.

Το σάμπο είναι μια μορφή πάλης που θυμίζει κάπως το τζούντο και έχει ανακαλυφθεί από τον στρατηγό του τσάρου της Ρωσίας Χαραλαμπίεφ ή Χαραλαμπίδη, πριν από τη ρωσική επανάσταση του 1917 για την καλύτερη εκπαίδευση, δίχως όπλα, του τσαρικού στρατού.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ