2015-06-21 16:02:49
Φωτογραφία για «ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ»!
Ο Τιάγο Ριμπέιρο, πρόεδρος της Εστορίλ, μιλάει στο "Gazzetta.gr" για τον χαρισματικό Μάρκο Σίλβα, τον οποίο αυτός ανέδειξε ως προπονητή!

Αναλυτικά Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την... τύχη της Εστορίλ, την ισχυροποίησε και την έφτασε στην πρώτη τετράδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Όλα αυτά βέβαια με την μεγάλη συνδρομή ενός δικού του παιδιού. Του Μάρκο Σίλβα με τον οποίο συνεργάστηκε από τρία διαφορετικά... πόστα: τον είχε ως παίκτη, ως τεχνικό διευθυντή και ως προπονητή!

Τι ήταν όμως εκείνο που ώθησε τον Τιάγο Ριμπέιρο να εμπιστευθεί πλήρως τον Σίλβα; «Ο Μάρκο ήταν παίκτης μου. Μέσα από την Εστορίλ έβγαλε χαρακτήρα, προσωπικότητα, πάθος και ικανότητες. Γίναμε φίλοι και παραμένουμε μέχρι σήμερα. Είναι ένας τρομερός άνθρωπος. Ένας εξαιρετικός χαρακτήρας. Δουλεύει σκληρά και ξέρει ποδόσφαιρο. Μου άρεσε το στιλ του και το πόσα μάθαινε διαρκώς. Βρισκόταν και βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Για μένα είναι έτοιμος να πάει σε ακόμα πιο μεγάλη ομάδα», μετέφερε αρχικά.


Ποιό είναι όμως το πιο μεγάλο ατού του; Ο ισχυρός άνδρας της Εστορίλ εξηγεί πως «είναι η προσωπικότητά του. Δουλεύει πολύ. Είναι αυθεντικός. Έχει φυσική δύναμη στο να οδηγεί και να καθοδηγεί. Διαθέτει τρομερά χαρίσματα επικοινωνίας. Υπήρξε αρχηγός στην ομάδα της Εστορίλ και είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να γίνει κόουτς. Μόνο τα τεχνικά έμενε να μάθει. Τα συστήματα και όλα τα άλλα. Όπως και έγινε. Τα έμαθε και βελτιώνεται διαρκώς».

Μία άλλη σημαντική παράμετρος είναι με το τι παίκτες θέλει να παίζει: «Επιθυμεί να αγωνίζεται με δυνατούς παίκτες. Με τεχνίτες και γρήγορους ποδοσφαιριστές. Θέλει να κοντρολάρουν καλά την μπάλα και ζητάει και τεχνίτες αμυντικούς. Γενικά θέλει παίκτες που να βγάζουν ποιότητα και... σπιρτάδα. Είναι ένας δυνατός και θαρραλέος προπονητής, που δεν διστάζει να πάρει και ρίσκα για να κερδίσει».

Ο Ριμπέιρο είναι σίγουρος πως ο Σίλβα θα ταιριάξει απόλυτα στον Ολυμπιακό: «Πιστεύω πως ο Μάρκο θα ταιριάξει πολύ με τον Ολυμπιακό. Θα ταιριάξει απόλυτα. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ ο Ολυμπιακός. Το πιο μεγάλο που θα έχει δουλέψει. Έχει την προπονητική... ταυτότητα για να δέσει με τον σύλλογο. Είναι ένας άνθρωπος που δένεται πολύ και με τον κόσμο των ομάδων και με τους παίκτες. Είναι παθιασμένος και αφοσιωμένος στην δουλειά του.

Με την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας έκανε τρομερή δουλειά. Είχε επίσης απίστευτο δέσιμο με τον κόσμο και τους παίκτες του. Το πρόβλημα ήταν ο πρόεδρος που από ένα σημείο και μετά δεν τον ήθελε. Όλοι στην Πορτογαλία γνωρίζουν το τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει σε έναν προπονητή ο πρόεδρος της ομάδας της Σπόρτινγκ».

Όσο για το τι έχουν κουβεντιάσει για τον Ολυμπιακό και άλλα θέματα ο Ριμπέιρο τόνισε κλείνοντας: «Μιλάω πολύ μαζί του. Ξέρω για τον Ολυμπιακό και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να συνεχίσει εκεί. Συζητάμε σχεδόν κάθε μέρα. Μιλάμε για παίκτες, για συστήματα και για στρατηγικές και προπονητικές μεθόδους. Τον συμβολεύομαι ακόμα για την ομάδα. Τον παίρνω τηλέφωνο για να τον ρωτήσω για παίκτες ή προπονητές και το τι πρέπει να κάνω.

Μιλάμε ακόμα για την ζωή και για πολλά άλλα θέματα. Φυσικά κυρίαρχο ρόλο για εμάς έχουν τα ματς και οι τακτικές. Βλεπουμε άλλωστε πολλά ματς από το πορτογαλικό πρωτάθλημα και όχι μόνο και προσπαθούμε ώστε να έχουμε άποψη για πολλά πράγματα αλλά και να συμβαδίζουμε με τις σύγχρονες ποδοσφαιρικές αντιλήψεις και εξελίξεις».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΑ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΑ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ