2015-06-24 12:10:10
Φωτογραφία για Ένταλμα σύλληψης επιχειρηματία για φοροδιαφυγή 10,5 εκατ. ευρώ
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά άσκησε η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Παράλληλα, βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του, οι αρχές επιχείρησαν να τον συλλάβουν, αλλά δεν εντοπίστηκε, παρά τις πληροφορίες οτι βρισκόταν στην Ελλάδα. Το ένταλμα, όπως αναφέρει η kathimerini.gr, αναμένεται να γίνει διεθνές, ενώ έχει εκδοθεί και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η υπόθεση αφορά δικογραφία για 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της "λίστας Λαγκάρντ" που έφερε στο φως καταθέσεις άνω των 2.000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης.

Η δικογραφία για τα 10,5 εκατ. ευρώ βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται και δεύτερη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία, γόνο γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών, η οποία αφορά επιπλέον κεφάλαια ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την άσκηση της δίωξης προηγήθηκαν άκαρπες επαφές για το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να πληρώσει και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Εισαγγελίας Αθηνών και του Εισαγγέλεα Οικονομικού εγκλήματος να εισπραχθούν τα οφειλόμενα ποσά από τη λίστα Λαγκάρντ.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ