2015-06-25 14:56:21
Φωτογραφία για ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΕΙ ΣΤΟ EUROGROUP VD
Ένα έγγραφο που θα περιγράφει την άποψη των τριών θεσμών επί ενός σχέδιο σκοπιμότητας θα εξετάσει σε λίγη ώρα το Eurogroup. H πρόταση επιτρέπει στην Ελλάδα να αναθεωρήσει τις ρυθμίσεις για τον ΦΠΑ, αν βρεθούν εναλλακτικές πηγές εσόδων και επεκτείνει την καταληκτική ημερομηνία για κατάργηση του ΕΚΑΣ κατά δύο χρόνια, μέχρι το τέλος του 2019. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ θα ενημερώσουν με το συγκεκριμένο σχέδιο για την άποψη τους για το τι θα μπορούσε να αποτελέσει μια πρόταση συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι το κείμενο αυτό δεν έχει ακόμη πάρει τελικό πράσινο φως από την ελληνική πλευρά αλλά αποτελεί εκτίμηση των θεσμών για το τι είναι εφικτό να συμφωνηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Eurogroup θα εισαχθεί και έγγραφο σκοπιμότητας προθέσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Μέχρι και πριν λίγη ώρα κυβερνητικές πηγές αποσαφήνιζαν πως η Ελλάδα δεν υπαναχωρεί από τις θέσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το Eurogroup θα ενημερωθεί μόνον για τις προτάσεις των θεσμών.


Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν επί συγκεκριμένου εγγράφου.

«Αν δεν συμφωνήσουμε στο σημερινό Eurogroup θα πρέπει να εξετάσουμε άλλα ενδεχόμενα», είπε και έθεσε ως τελική προθεσμία την Κυριακή, λέγοντας πως κάθε λεπτό που περνά δυσκολεύει η κατάσταση. «Με εκπλήσσει η άνεση με την οποία η κυβέρνηση παίζει το μέλλον της χώρα της», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός. Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το γερμανικό πρακτορείο MNI έκαναν λόγο για ενδεχόμενο Eurogroup το Σάββατο.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ