2015-06-28 01:39:07
Φωτογραφία για Ο «Μαγεμένος αυλός» με το μαγικό άγγιγμα του Μπέργκμαν
Ενα από τα ωραιότερα λυρικά θεατρικά έργα που βρήκαν στέγη στη μεγάλη οθόνη, ο «Μαγεμένος αυλός» του Ινγκμαρ Μπέργκμαν εγκαινιάζει αύριο το βράδυ στον κήπο της..

Πειραιώς 260 τη συνεργασία του Athens Open Air Film Festival με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η ταινία υλοποιήθηκε το 1975 ως αποτέλεσμα του μακροχρόνιου πάθους του Μπέργκμαν για το ίδιο το έργο και την επιθυμία του να καταπιαστεί με την κινηματογραφική του μεταφορά.

«Ο διακαής πόθος του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού να καταπιαστεί με την περίφημη όπερα του Μότσαρτ κρατούσε άσβεστος από τα παιδικά του χρόνια. Ωστόσο, έπρεπε να περιμένει κάτι λιγότερο από μισό αιώνα προτού δώσει σάρκα και οστά σε ένα όραμα που αρχικά προοριζόταν για τη σουηδική τηλεόραση, πριν βρει τον δρόμο για την κινηματογραφική διανομή και φυσικά το Φεστιβάλ των Κανών του 1975» αναφέρει σχετικά με την ταινία το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ.


«Το μαγικό άγγιγμα του Μπέργκμαν υπερθεματίζει ως προς την ανάλαφρα χιουμοριστική διάσταση, αλλά και τη διαχρονικότητα που χαρακτηρίζει το πρωτότυπο λιμπρέτο, παραδίδοντας ένα φιλμ που διακρίνεται για την περίτεχνη πολιτικοποιημένη χροιά και τον στοχαστικό του προσανατολισμό» υπογραμμίζει ο Νεκτάριος Σακκάς στον κατάλογο του φεστιβάλ.

Το οπερετικό δράμα εναρμονίζεται με την κινηματογραφική εμπειρία καθώς η υπόθεση θέλει τον πρίγκιπα Ταμίνο (Γιόζεφ Κόστλινγκερ) να αναλαμβάνει από τη Βασίλισσα της Νύχτας (Μπίρτζιτ Νόρντιν) την αποστολή να απελευθερώσει την κόρη της, Παμίνα (Ιρμα Ουρίλα), από τα δεσμά του κακού ιερέα Ζαράστρο (Ούρλικ Κολντ).

Από τον κήπο της Πειραιώς 260 στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη την ερχόμενη Τετάρτη, το Athens Open Air Film Festival καλωσορίζει τον Ιούλιο με την προβολή της ταινίας του Τζον Μ. Σταλ «Ας την κρίνει ο Θεός» (1945), με πρωταγωνιστές τους Τζιν Τίρνεϊ, Κόρνελ Γουάιλντ, Βίνσεντ Πράις και Τζιν Κρέιν.

«Στην πιο διάσημη (και μαζί ασυνήθιστη) δημιουργία του, ο Τζον Σταλ δίνει απρόσμενα φαντασμαγορικές διαστάσεις σε μια ιστορία αρρωστημένου πάθους και δολοφονικής ζήλιας, που έχει ως πρωταγωνίστρια μια στυγερή καλλονή η οποία είναι αποφασισμένη να επιστρατεύσει κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να μην αφήσει κανέναν να εισχωρήσει ανάμεσα στην ίδια και στον σύζυγό της» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

«Δίκαια βραβευμένος με Οσκαρ για τη δουλειά που επιδεικνύει εδώ, ο διευθυντής φωτογραφίας Λίον Σάμροϊ λούζει αυτό το εξεζητημένο δράμα μέσα σε έναν τεχνικολόρ και φωτογενή παροξυσμό που σπρώχνει το φιλμ στη σφαίρα του απόκοσμου και έρχεται σε ιδανική αντίστιξη με το νοσηρό και κατάμαυρο περιεχόμενο του φιλμ».

Πάνω από 40.000 θεατές σε 5 χρόνια μετρά το Φεστιβάλ

Το Athens Open Air Film Festival, που φέτος γιορτάζει την πρώτη του πενταετία, προτείνει λύσεις για ψυχαγωγία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης με ελεύθερες προβολές σε ξεχωριστές τοποθεσίες που αναδεικνύουν το αστικό τοπίο. Από το καλοκαίρι του 2011 ως σήμερα, πάνω από 40.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του Athens Open Air Film Festival και πάνω από 35 χώροι έχουν μεταμορφωθεί σε θερινούς κινηματογράφους προβάλλοντας μια ποικιλία ταινιών (το φεστιβάλ μετράει 80 ταινίες και συνεχίζει) από όλο το φάσμα του παγκόσμιου σινεμά. Το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι όλες οι προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο, ενώ τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας για την ομαλή εξυπηρέτηση όλων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ