2015-07-03 08:00:12
Φωτογραφία για Goldman Sachs: Και με όχι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ - Θα παραιτηθούν Τσίπρας, Βαρουφάκης
Ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς και επενδυτικούς κολοσσούς παγκοσμίως, τονίζει ότι ακόμα και με "όχι" η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από τη ζώνη του ευρώ Όπως επισημαίνει η Goldman Sachs, «το "όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν συνεπάγεται την αυτόματη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Ακόμα μια απόδειξη ότι πολλοί επενδυτικοί όμιλοι έχουν τεράστια συμφέροντα από την κατάσταση στην Ελλάδα και δεν θα αφήσουν τη χώρα μας να... γκρεμιστεί για μερικούς εγωισμούς και λάθος διαπραγματεύσεις. Διακυβεύονται πιθανότατα σημαντικότερα πράγματα από μια... συμφωνία.

Όπως εξηγεί, εάν επικρατήσει το «όχι» οι ευρωπαϊκές Aρχές ούτε θα επεκτείνουν τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά ούτε και θα προχωρήσουν σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων, προσφέροντας ευνοϊκότερους όρους στην ελληνική κυβέρνηση.

Ως αποτέλεσμα, οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί σε τέτοιο βαθμό, όπου θα προκληθούν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην αλλαγή της ελληνικής κυβέρνησης και στη συγκρότηση μίας νέας, φιλο-ευρωπαϊκής.


Βέβαια, διευκρινίζει η Goldman Sachs, σ' αυτό το σενάριο η αβεβαιότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικά, με το Grexit να μην αποκλείεται τελείως.

Στην περίπτωση όπου στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «ναι», εκτιμά η επενδυτική τράπεζα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παραιτηθούν, γεγονός που θα έχει θετική αντανάκλαση στις αγορές.

Άμεσα, θα συγκροτηθεί μία νέα κυβέρνηση, η οποία θα είναι προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις και θα προωθήσει την εφαρμογή του νέου προγράμματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ