2015-07-04 15:16:07
Φωτογραφία για Ψηφίζουμε αποφασιστικά για ένα καλύτερο αύριο
Αγαπητό tromaktiko,

Είναι παράδοξο το πόσο φανατικά εναντίον του δημοψηφίσματος τάχτηκε η πλειοψηφία των υποστηρικτών του «Ναι» Είναι παράδοξο το ότι επικαλούνται τον Ευρωπαϊκό «δημοκρατικό» τρόπο σκέψης και το φόβο παρέκκλισης από αυτόν (έτσι δηλώνουν τουλάχιστον – το εάν αυτός είναι ο λόγος, ή προσωπικά/κοινωνικά/οικονομικά συμφέροντα μπορεί να το κρίνει ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται), ενώ ταυτόχρονα αντιτίθενται στο δημοψήφισμα. Για να «κρατεί» την δύναμη αποφάσεων ο «δήμος», καλείται να ψηφίσει. Έτσι λοιπόν, οι έννοιες «δημος», «κρατείν» και «ψήφος» είναι απόλυτα συνυφασμένες. Το να θεωρεί κανείς ένα δημοψήφισμα αντι-δημοκρατικό, είναι εξ’ορισμού παράδοξο. Υπάρχουν δύο εξηγήσεις γι αυτή τη παρανόηση: ο φόβος για το άγνωστο και άρα η υιοθέτηση της μιντιακής άποψης γιατί «ετσι είναι το κοινωνικά αποδεκτά σωστό» (ξεφεύγεις εύκολα απο τέτοιου είδους συναισθηματικές καθοδηγήσεις εάν κλείσεις τη τηλεόραση – ψαξε και διαβασε «Αsch’s conformity experiments» και μην παρασύρεσαι από το κύμα τρόμου των μίντια) ή αντι-δημοκρατικές/αριστοκρατικές πεποιθήσεις. Το δημοψήφισμα είναι εξ’ορισμού ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ – προσπάθειες αποτροπής του, ξεκαθαρίζουν το ποιοι λενε ναι στο φασισμό και ποιοι ΟΧΙ.


Είναι απολύτως λογικό το οτι σε καιρούς οικονομικής προόδου εξοικονομούμε (σαν κράτος και πολίτες) για να επενδύσουμε σε καιρούς οικονομικής επιδείνωσης (economic cycle). Είναι επίσης λογικό το οτι όσο περισσότερο χρήμα κινείται σε μια αγορά, τόσο περισσότερη ανάπτυξη υπάρχει (τεχνολογίας, επιστήμης, τέχνης κ.ο.κ.). Η Λιτότητα αποτέλεσε στο να μειωθεί η παραγωγική ικανότητα της χώρας μας απο ≈341 billion USD το 2008, σε ≈241 billion USD σημερα. Όταν οι Δυτικοί μιλάνε για «παραγωγικότητα» (productivity) εννοούν τη μείωση των Ελληνικών μισθών επειδή, όπως λένε, είναι πολύ υψηλοί. Κοιτώντας κανείς την παραγωγική αξία της Ελληνικής αγοράς σήμερα, όντως το έχουν πετύχει αυτό. Είμαστε, λοιπόν, πιο παραγωγικοί σήμερα σε σχέση με το 2008. Αυτό προφανώς είναι ΚΑΚΟ για τη χώρα μας. Δυσβάσταχτοι φόροι σε μια αγορά η οποία δεν παράγει και της οποίας ο ιδιωτικός τομέας έχει πτωχεύσει προ πολλού, έχουν σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μην γίνονται επενδύσεις, αλλά και να φεύγει Ελληνικό χρήμα στο εξωτερικό (capital flight) με αποτέλεσμα την περαιτέρω αποδυνάμωση των Ελληνικών τραπεζών, bank runs, αβεβαιότητα και ουρές στα ΑΤΜ. Ο πραγματικός λόγος για τις ουρές που βλέπουμε και η αβεβαιότητα δεν ειναι αποτελεσμα του δημοψηφίσματος (ενεργοποίηση του Δήμου/λαού για την απόφαση του μελλοντος της Ελλάδας), αλλά της ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ της Ελληνικής αγοράς απο Ευρωπαϊκές/Αμερικανικές πολιτικές που επέβαλλαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ/Νεας Δημοκρατίας, ΔΗΜΑΡ/ΛΑΟΣ (να μην ξεχνάμε το ΛΑΟΣ). Προφανώς οι οικονομοπολιτικοκοινωνικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για να επιφέρουν ξανά ευημερία, ανάπτυξη και αρμονία δεν είναι αυτές που ισοπέδωσαν τη χώρα. Σίγουρα, πάντως, δεν είναι η διαστρέβλωση στοιχείων και της κοινής γνώμης, πάγια μέθοδος όλων των κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ στο tromaktiko με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Κάντε την δική σας καταγγελία στο tromaktiko στο ΤΗΛΈΦΩΝΟ 6971 590 628 ή στο e-mail μας [email protected]

ΟΧΙ στο φασισμο της λιτότητας και των μνημονίων. ΟΧΙ αλλα δακρυγόνα. ΟΧΙ αλλη βία. ΟΧΙ στην απαξίωση των εκπροσώπων του Ελληνικού λαού στις Βρυξέλλες. ΟΧΙ στην απαξίωση της νοημοσύνης και της μνήμης του Ελληνικού λαού. ΟΧΙ, η νεολαία μας δεν θα είναι η φθηνή ποιοτική εργατική παραγωγική δύναμη της Ευρώπης (ας μην ξεχνάμε οτι η μεγαλύτερη επένδυση της Ελλάδας είναι το πολύ (τεχνικά, επιστημονικά και καλλιτεχνικά) καταρτισμένο της ανθρώπινο δυναμικό). ΟΧΙ, δεν είμαστε γκιαούρηδες. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ. ΟΧΙ αλλο brain drain. ΟΧΙ αλλος φοβος.

Το παρακάτω τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες, ανεξαιρέτως.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ