2015-07-04 17:38:05
Φωτογραφία για Υπάλληλοι ΙΔΑΧ: Επειδή είμαι Ευρωπαίος
«Επειδή είμαι Ευρωπαίος, διεκδικώ την δυνατότητα να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, με έναν τρόπο που να ανταποκρίνεται σε ένα βιώσιμο χρέος, που να είναι συμβατός με τις δυνατότητές μου ως χώρα, που να μην καταστρέφει κάθε παραγωγικό συντελεστή, που να μην απομακρύνει κάθε προοπτική ανάπτυξης, που να δίνει κίνητρο σε κάθε Έλληνα πολίτη που βρίσκεται σε παραγωγική ηλικία να προσφέρει στην χώρα, που να δίνει το δικαίωμα σε κάθε απόμαχο της ζωής να διαβιεί με αξιοπρέπεια, με έναν τρόπο που η Ελλάδα να μπορεί να χαράξει μια πορεία στο μέλλον σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον οικονομικής ασφάλειας και σταθερότητας.

Επειδή είμαι Ευρωπαίος, θέλω να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου με τέτοιον τρόπο ώστε οι θυσίες τις οποίες θα καταβάλω να έχουν αποτέλεσμα, η εθνική προσπάθεια με πολιτικές σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής να μην ακυρώνεται σε ένα έντονα ανακυκλούμενο υφεσιακό περιβάλλον, με έναν τρόπο που οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα προωθήσω ως χώρα να ανταποκρίνονται στις ανάγκες εκσυγχρονισμού της ελληνικής οικονομίας και προσαρμογής της στις απαιτήσεις ενός ανταγωνιστικού ευρωπαϊκού και παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος και όχι στην εξυπηρέτηση ενός αέναου παράλογου χρέους
. Με έναν τρόπο που οι ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτύσσουν τις δραστηριότητές τους σε ένα περιβάλλον με ισότιμη πρόσβαση στην κεφαλαιακή ενίσχυση, με έναν τρόπο που να δημιουργεί συνθήκες πλήρους αξιοποίησης των δυνατοτήτων του Έλληνα εργαζόμενου, με έναν τρόπο που να διασφαλίζει όρους ισότιμου ανταγωνισμού σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές .

Επειδή είμαι Ευρωπαίος, θέλω να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, σεβόμενος τις ευρωπαϊκές αρχές της αλληλεγγύης και της αμοιβαίας συνεννόησης, με έναν τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζει την ορθολογική και αποτελεσματική διαχείριση της χρηματοδοτικής υποστήριξης των Ευρωπαίων συμπολιτών μου, στα πλαίσια της αποπληρωμής ενός βιώσιμου χρέους. Η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, είναι οι μοναδικοί εγγυητές της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων αλλά και του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Επειδή είμαι Ευρωπαίος, διεκδικώ τον θεσμικό εκσυγχρονισμό, την οικονομική θωράκιση και την κοινωνική αλληλεγγύη, τα βασικά προσκόμματα σε κάθε απόπειρα εξωτερικής παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μου.

Δεν παραχωρώ σε κανέναν το δικαίωμα να αμφισβητεί το δεδομένο της ευρωπαϊκής μου υπόστασης, ένα κεκτημένο που αποδεικνύεται μέσα από τις σελίδες της ελληνικής ιστορίας και τα επιτεύγματα του ελληνικού πολιτισμού , που κοσμούν τα μουσεία των περισσότερων πρωτευουσών της Ευρώπης.

Λέω ΟΧΙ στην προοπτική αναβίωσης ενός αποτυχημένου, ανήθικου, διεφθαρμένου παλαιοκομματικού συστήματος και επιχειρηματικού κατεστημένου που, με τις πρακτικές του και τις συνέργειες του, δεν σεβάστηκε τους ευρωπαϊκούς κανόνες και έδωσε το δικαίωμα στους υπόλοιπους Ευρωπαίους να θέσουν την χώρα μου στο περιθώριο. Ενός κατεστημένου που έφτασε στο σημείο να ανασύρει ανύπαρκτα διχαστικά διλήμματα προκειμένου να ξαναβρεθεί στο προσκήνιο. Διεκδικώ το δικαίωμα να επιλύσω τα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα μου στα πλαίσια ενός ανανεωμένου πολιτικού σκηνικού, απαλλαγμένου από τα ιστορικά βαρίδια της οπισθοδρόμησης που κυριάρχησαν στο πρόσφατο παρελθόν, τα πρόσωπα του οποίου θα μπορώ να τα αξιολογώ τα λάθη τους και τις επιτυχίες τους σε ένα ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο.

Υποστηρίζω, σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, την προσπάθεια της πολιτικής εκπροσώπησης της χώρας μου και κυρίως έναν άνθρωπο της γενιάς μου, αναγνωρίζοντας τις προθέσεις του αλλά και κρίνοντας καλόπιστα τα λάθη του, συμβάλλοντας με τη στάση μου στην ταχύτερη υπέρβασή τους.

Διεκδικώ ένα καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον για την χώρα μου.»

Φώτης Αποστολόπουλος
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ