2012-05-06 15:25:07
Φωτογραφία για Μεταπολίτευση... Reloaded
Η μέρα που ξημερώνει είναι -για να μην υπερβάλλω- μια από τις πλέον κρίσιμες για τη χώρα μας, μετά τη Μεταπολίτευση.

Προσωπικά και με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ υπερβολικός ή γραφικός, τη θεωρώ ημέρα Μεταπολίτευσης - Reloaded. Δεν είναι απλώς οι εκλογές, δεν είναι απλώς η προτίμηση μας σε έναν υποψήφιο ή μια υποψήφια. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι αναμέτρηση αξιών, συνειδήσεων και... μετρήσεων. Κατά την προσωπική μου γνώμη, σήμερα αναμετράται το μέλλον με το παρελθόν της Ελλάδας. Και θα το αιτιολογήσω.

Για μένα ΠΑ.ΣΟ.Κ και Ν.Δ. αποτελούν το παρελθόν της Ελλάδας. Ο τρόπος που θέλουν να κρατηθούν στην εξουσία (απειλές, εκβιαστικά διλήμματα κλπ) με αηδιάζει πραγματικά και πιστεύω εύκολα επαναφέρει στο μυαλό όλων μας τα παραμύθια που διαβάζαμε μικροί με βασιλιάδες που έκαναν τα πάντα για να μη χάσουν το θρόνο τους ή στη... χειρότερη, να τον παραδώσουν σε κάποιο συγγενή τους. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με αυτά τα δύο κόμματα. Ήρθε η ώρα να τους ξεβράσει το κύμα στην ακτή. ΦΤΑΝΕΙ, αηδιάσαμε πραγματικά. Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος, Καραμανλής, Μητσοτάκης κλπ. Ήρθε η ώρα να λάβουν το μήνυμα πως η εποχή τους έχει ξεπεράσει.


Το μέλλον της Ελλάδας είναι ο χάρτης της αλλαγής. Θα αποτελέσει τεράστια κατάκτηση για την Ελλάδα και κατ' επέκταση για την Ευρώπη, να μπορέσουμε να στείλουμε το μήνυμα μέσα από την κάλπη, ότι ο Έλληνας είναι ζωντανός και αντιστέκεται. Δεν είναι ένα ζώο, το οποίο δουλεύει νυχθημερόν για 300 και 400 ευρώ. Δεν είναι ένα πρόβατο, που το οδηγούν όπου θέλουν οι εκάστοτε «ιδιοκτήτες» του. Δεν είναι ένα αρνάκι, που κάνει ό,τι του λένε ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και οι υπόλοιποι. Ο Έλληνας έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι λιοντάρι, ο βρυχηθμός του οποίου καλείται να ακουστεί σήμερα μέσα από την κάλπη.

Δεν υπάρχουν εκβιαστικά διλήμματα. Δεν υπάρχει ευρώ ή δραχμή. Δεν υπάρχει παραμονή ή έξοδος από την Ευρωζώνη. Αυτά έχουν πεθάνει. Αν δεν πιστεύετε εμένα, πιστέψτε τον υποψήφιο πρόεδρο της Γαλλίας, τον Ολάντ, που πρώτος του προεκλογικός στόχος είναι «η σωτηρία της Ελλάδας»! Δηλαδή εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε μόνοι μας; Πρέπει πάντα κάποιος άλλος να μας δείξει το δρόμο; ΟΧΙ... Μπορούμε να τα καταφέρουμε, το πιστεύω. Από ανθρώπους της δικής μου γενιάς, στην πλειονότητα τους, λαμβάνω θετικά μηνύματα σχετικά με το «μαύρισμα» των πολιτικών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ασφαλώς δεν μπορώ να είμαι για τίποτα σίγουρος, αλλά κανείς επίσης δε μπορεί να μου στερήσει την ελπίδα. Σήμερα καλούμαστε να αποδείξουμε πως η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει ακόμη. Καλούμαστε να στείλουμε το μήνυμα που θα σταθεί ικανό να παρασύρει στο διάβα του όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν τόσα «δευτερεύοντα» κόμματα, τόσοι σχηματισμοί που μπορείτε να ψηφίσετε. Μην κάνετε ξανά το ίδιο λάθος, είναι κρίμα. Κρίμα για εσάς, τα παιδιά σας, τις οικογένειες σας και το μέλλον αυτής της χώρας, που δεν αντέχει άλλα δεινά. Το μήνυμα της κάλπης σήμερα πρέπει να είναι ένα: ΕΛΠΙΔΑ.

ΕΣΥ είσαι αυτός, που θα αποφασίσει αν μπορούμε να συνεχίσουμε να ελπίζουμε. Στο δικό σου χέρι είναι... Μπες στο παραβάν και κάνε το σωστό Υ.Γ. Αντιγράφω αυτούσιο το status του φίλτατου Αντώνη Τσακαλέα στο FB: Το μόνο καλό στο ότι η Ελλάδα βουλιάζει, είναι ότι ούτε σκατά είμαστε, ούτε φελλοί. Και ήρθε η ώρα να το δείξουμε.

spybet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ