2015-07-08 20:10:56
Φωτογραφία για ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ EUROGROUP ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ESM
Το Eurogroup θα έχει τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα αργότερα την Τετάρτη, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Πιέρ Γκραμένια δήλωσε ότι το Eurogroup θα αναθέσει σε Κομισιόν και ΕΚΤ να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα για βοήθεια. Παράλληλα, σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει η ανάλυση χρηματοδοτικών αναγκών και βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Τετάρτη, υποβλήθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) το ελληνικό αίτημα για χορήγηση στήριξης.

«Θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη απόψε στο επίπεδο των υπουργών του Eurogroup για να ξεκινήσει η διαδικασία και να μη χαθεί χρόνος για να εμπλακούν οι θεσμοί που πρέπει να εμπλακούν, δηλαδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου. Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αρχικά το πρωί, αλλά αναβλήθηκε. Ήδη, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έχει στείλει επιστολή στον Πιέρ Μοσκοβισί και τον Μάριο Ντράγκι, με την οποία ζητά από ΕΚΤ και Κομισιόν:


α) Να εκτιμήσουν την ύπαρξη κινδύνου για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης ως σύνολο καθώς και για τα κράτη - μέλη της,

β) Να εκτιμήσουν, μαζί με το ΔΝΤ, αν το δημόσιο χρέος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι βιώσιμο και,

γ) Να εκτιμήσουν τις πραγματικές ή δυνητικές οικονομικές ανάγκες της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Με τους Ευρωπαίους ηγέτες να έχουν διαμηνύσει ότι η Αθήνα έχει μέχρι την Κυριακή περιθώριο για συμφωνία, η ανάλυση των θεσμών για την αξιοπιστία των ελληνικών μεταρρυθμίσεων είναι κρίσιμης σημασίας. Η Ε.Ε. έχει δώσει διορία στην Ελλάδα μέχρι την Πέμπτη για να καταθέσει λεπτομερείς προτάσεις.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ