2015-07-09 16:10:56
Φωτογραφία για Δεν κινδυνεύουν οι κρατικές διαφημίσεις στον Τύπο από την έλλειψη χαρτιού
Δικαιολογημένη θεωρεί η κυβέρνηση και ειδικά η γενική γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης την ενδεχόμενη μερική ή ολική παύση κυκλοφορίας των εφημερίδων που υπάγονται στο καθεστώς των κρατικών δημοσιεύσεων και άρα δεν θα προβλέπονται κυρώσεις.

Η αναστολή τυχόν κυκλοφορίας ισχύει από τις 28 Ιουνίου 2015 (ημέρα έκδοσης ΠΝΠ) και για τουλάχιστον 15 ημέρες μετά την αποκατάσταση της τραπεζικής λειτουργίας και των συναλλαγών με βάση την αρχή της επιείκειας.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αναφέρει ότι «δεδομένης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α 65/ 28.06.2015) για την Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας καθώς και της αναφοράς του Ν 3548 στο άρθρο 2, παρ. 2, στοιχείο γ' περί των εκτάκτων ανάγκων και της ανωτέρας βίας (γενική αρχή δικαίου), προκύπτει ότι συνεπεία απρόβλεπτου γεγονότος έχουν διαμορφωθεί αντικειμενικές δυσχέρειες ως προς την προμήθεια χάρτου ή εν γένει τα στάδια εκτύπωσης εφημερίδων».

Η κίνηση της κυβέρνησης θεωρήθηκε επιβεβλημένη λόγω των απρόβλεπτων εξελίξεων και με αυτή την απόφαση αντιμετωπίζεται ένα μείζον πρόβλημα, δηλ. η έλλειψη χαρτιού, κυρίως του περιφερειακού τύπου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ