2012-05-06 19:44:24
Φωτογραφία για Συμπαράσταση Ερντογάν προς Σύρους πρόσφυγες
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ενώπιον εκατοντάδων Σύρων προσφύγων σε έναν καταυλισμό που βρίσκεται στην επαρχία Κιλίς, στη μεθόριο των δύο χωρών: "Η νίκη σας δεν είναι μακριά".

"Κάθε μέρα γίνεστε όλο και πιο δυνατοί. Η νίκη σας δεν είναι μακριά", τόνισε ο Τούρκος ηγέτης κατά την πρώτη του επίσκεψη στον καταυλισμό όπου διαμένουν Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι κατέφυγαν στην Τουρκία μετά την έναρξη των βίαιων επεισοδίων στη χώρα τους το Μάρτιο του 2011.

Η Τουρκία φιλοξενεί 23.000 Σύρους πρόσφυγες όπως και μέλη της πολιτικής και της ένοπλης αντιπολίτευσης στο καθεστώς της Δαμασκού.

"Ο Μπασάρ χάνει τη δύναμή του κάθε μέρα που περνά", πρόσθεσε ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στο Κιλίς όπου διαμένουν 10.000 πρόσφυγες.

"Είμαστε μαζί με τον συριακό λαό και ποτέ στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης", επισήμανε ο Ερντογάν, άλλοτε σύμμαχος του προέδρου Ασαντ.


Τον Απρίλιο πυρά από τη Συρία είχαν τραυματίσει έξι άτομα, εκ των οποίων τέσσερις Σύρους, στον καταυλισμό του Κιλίς σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες, δύο Σύροι υπέκυψαν στα τραύματά τους από τα πυρά αυτά.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είχε προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες της 'Αγκυρας κατά του συριακού καθεστώτος.

Ζητώντας μάταια πολιτικές μεταρρυθμίσεις από τη Δαμασκό ώστε να αμβλυνθεί το κίνημα αμφισβήτησης, η Τουρκία έκοψε τις γέφυρες με τον πρώην σύμμαχό της και ζήτησε μαζί με τους δυτικούς συμμάχους της την αποχώρηση του Μπασάρ αλ-Ασαντ από την εξουσία.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες
ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΟΙΜΠΛΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ