2015-07-19 16:37:52
Φωτογραφία για Ξέσπασε κατά της Αριστερής Πλατφόρμας ο Τσίπρας - Άστραψε και βρόντηξε ο Πρωθυπουργός...
Έτοιμος για οριστική ρήξη με την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως διεμήνυσε σε συνεργάτες του «Αυτοί δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα» είπε σε στενούς του συνεργάτες για την ηγεσία της Αριστερής Πλατφόρμας καθώς και για άλλα κορυφαία στελέχη που καταψήφισαν τη συμφωνία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News.

Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΣΩ... ΕΚΛΟΓΩΝ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρωθυπουργός ετοιμάζει την αντεπίθεσή του και αυτή θα επιτευχθεί με τις παρακάτω κινήσεις:

- Τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το πρώτο καθήκον της κυβέρνησης είναι η επίτευξη υπογραφής της συμφωνίας με τους δανειστές, κάτι που εκτιμά πως θα γίνει τον Σεπτέμβριο. "Με νύχια και με δόντια να υπογράψουμε τη συμφωνία. Χρέος δικό μας ήταν και είναι να αποφύγουμε μια οικονομική καταστροφή και τις σοβαρές συνέπειες στην ανθρωπιστική κρίση".

- Διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να διευρύνει τη βάση της κυβέρνησης με το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ, κάτι που θα σήμαινε το σπάσιμο της συμφωνίας με τους ΑΝ.ΕΛ. "Εγώ δεν θα γίνω πρωθυπουργός με τις ψήφους της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ. Δεν συμμετέχω σε σενάρια κυβέρνησης με αυτές τις τρεις δυνάμεις", υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός χαρακτηριστικά.


- Προϊδεάζει για κάλπες αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας. «Δεν έχω πλειοψηφία. Με κυβέρνηση μειοψηφίας δεν εφαμόζεται το πρόγραμμα. Είμαι αναγκασμένος να εξετάσω τις κάλπες μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας» αναφέρει και προγραμματίζει εκλογές για τα μέσα φθινοπώρου καθώς εκτιμά ότι με κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί. Ωστόσο αν αντιδράσουν οι δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει plan b για εκλογές τον Ιούνιο του 2016. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ