2015-07-20 14:10:45
Φωτογραφία για Τι έχουν να πληρώσουν οι επαγγελματίες μέσα σε 8 ημέρες – Που θα τα βρουν;
Τα capital controls δεν ήρθησαν, αλλά οι Τράπεζες άνοιξαν προκειμένου να αρχίσουν να εισπράττουν.

Μέχρι την Τετάρτη 22 Ιουλίου πρέπει να πληρωθούν:

Ασφαλιστικές εισφορές μηνός Μαΐου, που έπρεπε να πληρωθούν έως τις 30 Ιουνίου, αλλά δεν πληρώθηκαν επειδή ήσαν κλειστές οι Τράπεζες.ΦΠΑ μηνός Μάιου, που ομοίως έπρεπε να πληρωθούν έως τις 30 Ιουνίου και

Οι δόσεις μηνός Ιουνίου, για όσους έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία.

Και μέχρι την άλλη Πέμπτη 30 Ιουλίου πρέπει να πληρωθούν:

Ασφαλιστικές εισφορές μηνός Ιουνίου.ΦΠΑ μηνός Ιουνίου.

Οι δόσεις μηνός Ιουλίου για όσους έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία.

Επίσης πρέπει να πληρωθούν Μισθοδοσίες Προσωπικού (προσαυξημένες με το δώρο του καλοκαιριού) ΔΕΗ, Λογαριασμοί τηλεφωνίας και για άλλες λειτουργικές ανάγκες και όλα αυτά επί δύο.


Και όλα αυτά, σε μια αγορά που από τις αρχές Ιουνίου είχε εμφανίσει σημάδια μεγάλης υποχώρησης, ενώ από τις 25 Ιουνίου περιήλθε σε πλήρη ακινησία.

Που θα βρουν τα λεφτά να πληρώσουν αυτές τις υποχρεώσεις εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες, κανέναν δεν απασχολεί.

Ούτε το Κράτος, που μόνον να εισπράξει ενδιαφέρεται, αλλά ούτε και του συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των επαγγελματιών, καθώς ουδείς πήρε μια πρωτοβουλία διεκδικώντας τη διευκόλυνση των μελών του.

Προφανώς, όλοι θεωρούν ότι λεφτά υπάρχουν και είναι διαδικαστικό το θέμα να γίνουν οι πληρωμές. Μακάρι να χουν δίκιο, αν και όλα δείχνουν ότι θα διαψευστούν.

Το έχουμε επισημάνει από την πρώτη ημέρα που έκλεισαν οι Τράπεζες: οι τραγικές συνέπειες από το κλείσιμο των Τραπεζών, θα αρχίσουν να φαίνονται, μόλις ανοίξουν. Και η ώρα αυτή έφτασε Ο θάνατος του εμποράκου φέρνει λουκέτα και χιλιάδες νέες απολύσεις, την ώρα που η κυβέρνηση ονειρεύεται εισπράξεις…
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ