2015-07-21 13:08:20
Φωτογραφία για ΚΡΙΜΑ: Πέθανε ηθοποιός από το Κωνσταντίνου και Ελένης [photo]
Έχασε τη μάχη για τη ζωή χθες σε ηλικία 88 ετών ο ηθοποιός Γιώργος Βελέντζας Ο Γιώργος Βελέντζας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Δεκεμβρίου 1927 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1948 με την ταινία «Οχυρό 27» και στο θέατρο το 1948 με το έργο "Η απαγωγή του Σμαράγδως".

Στην ταινία «Από πού πάνε για τη χαβούζα;», υποδύθηκε τον αδερφό της Άννας Μαντζουράνη, ενώ στην ταινία «Ο τσαρλατάνος» με το Θανάση Βέγγο, έκανε τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος.

Ασχολήθηκε με το ντουμπλάρισμα φωνής, σε πολλές ελληνικές ταινίες του 1950-70 και σε μεταγλωττίσεις για την τηλεόραση (Μικρό σπίτι στο λιβάδι). Επίσης, έκανε ένα σημαντικό πέρασμα και από το ραδιόφωνο. Κέρδισε το βραβείο ερμηνείας β' ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1993, για τη συμμετοχή του στην ταινία «Ζωή χαρισάμενη».

Από τις τελευταίες τηλεοπτικές δουλειές του, ήταν η συμμετοχή του στο σήριαλ του ΑΝΤ1 «Κωνσταντίνου και Ελένης», όπου υποδυόταν τον πατέρα της Ματίνας Μανταρινάκη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ