2015-07-21 13:12:04
Φωτογραφία για Αχαΐα: Ολοκληρώθηκε ο ψεκασμός δακοκτονίας για φέτος σε Πάτρα και Αιγιάλεια
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας γνωστοποιεί ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γενικός και θεμελιωτικός ψεκασμός δακοκτονίας για το έτος 2015, σε 23 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρέων και Αιγιάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι:

είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κλπ) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα ή δεν γίνονται ψεκασμοίη υγρασία, η θερμοκρασία και το μέγεθος του ελαιοκάρπου ευνοούν τις προσβολές από το έντομο Δάκος της Ελιάς.

Ιδιαίτερα επισημαίνονται και τα ακόλουθα:

για την επιλογή και τελικά την εφαρμογή ενός σκευάσματος θα πρέπει να ακολουθείται πιστά το κείμενο της ετικέτας του και σε καμία περίπτωση δεν νοείται απόκλιση από αυτό.η ευεργετική επίδραση των χαλκούχων σκευασμάτων στην ελαιοπαραγωγή (προληπτική καταπολέμηση κυκλοκονίου, έλεγχο καρκίνωσης της ελιάς, αυγοαπωθητικές ιδιότητες).

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας στα τηλέφωνα 2613613723 και 2613613718.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ